Интересно Съдби

За моята неразбрана любов…

Много от вас възприемат любовта различно. Някои приемат половинката за даденост, други за собственост, а много се обсебват от нея, чак полудяват. Някъде четох, че сърцето не може да бъде нарисувано с две еднакви половинки, защото винаги единия обича повече.

14lovДо скоро не вярвах в това, докато не видях съученичката си с прерязани вени в банята или най-добрата ми приятелка, която беше изпаднала в истерия, трепереща от часовете, които беше прекарала плачейки. Любов, така наречената „най-обичана болка”. А, всъщност даваш ли си сметка какво е любов? В повечето си разговори с приятели чувам единствено „аз искам”, вместо „ние искаме”. Замислете се. Знаете ли историята на човека срещу вас? Провеждате ли разговори с половинката си? А сега, си задай най-важния въпрос: Наистина ли е любов или просто консумираш емоции, запълваш празното в себе си?

Просто… Съгласи се с мен. Любовта е доста широко понятие, ако се говори за любов, де. Тя е важна. Не бива да е за един ден… Така и не изпитах любовта. Търсех много отговора на въпроса „Какво е любов?”. Четох много статуси, статии, отчаяни хора, търсещи любов. Имах приятел. Той беше по-потаен, лед, а аз, огън от всякъде бях разтворена книга. Повече от всичко искахме да сме единни, да си имаме доверие, но така и не успяхме. По чия вина, не знаем, важното е, че не успяхме. Цяла година караници, тайни и скандали ни дойдоха повече и се разделихме. Не го забравих, но го преживях. Бяхме разделени месеци. Вече дори не се сещах. След време, доста време, се засякохме. Беше облечен в дрехи, които аз избрах, а на него дори не му харесваха, беше си напръскал и от парфюма, който аз му подарих, любимия ми. За миг погледите ни се засякоха и нещо и в двама ни изтръпна. Осъзнахме, че дори да бяхме разделени, скарани или в каквито и да било лоши отношения все нещо ни свързваше, макар сега това да бяха тези глупави дрехи… Та, моята болка си има име и прекрасни кафяви очи. Не мога да се разбера. Вечер плача, а на следващия ден – готова да забавлявам всички, плача от смях, мога да бъда толкова слаба на моменти, а също така, по силна от толкова много мъже. А все глупаци гоня и се опитвам да ги правя по-добри…

Ани

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *