Индивидуален хороскоп

Марс- ключът към успеха

Заглавието на статията може да пробуди противоречиви мнения, тъй като Марс се слави като „малкото нещастие” в предсказателната астрология, Марс е символ на агресията и конфликтите, свързва се с бога на войната- в метафоричен смисъл или като пряко отражение в индивидуалния хороскоп.

11231Но Марс също е и ключът към успеха ,защото той дава импулс за действие, а според положението му в зодиакалните знаци- начинът на справяне с предизвикателствата, „оръжията” , с които сме надарени свише, за да се борим, защото все пак животът не е низ от приятни приключения, а  и необходимост да се преодоляват трудности и предизвикателства.

Марс е първичният импулс за справяне, „моторът”, който е способен да задвижи и съответно реализира целия ни потенциал. В зависимост от зодиакалния знак, в който се намира тази планета в личната ви астрологична карта се черпи информация не само за силите и енергията, с които разполагате, но също и „средствата”, на които можете да разчитате.

Къде се намира вашият Марс, можете да разберете като въведете рождената си дата в астрологичния софтуер, разположен в сайта, в секцията „индивидуален хороскоп”. Разгадайте посланията към вас- на какво да се осланяте, какво да избягвате, опознайте хората около себе си…

Марс в Овен

Хора, които имат Марс в Овен са изключително енергични, пробивни и инициативни. Притежават истински боен дух. В известен смисъл това положение гарантира успехи, особено, ако има ясно поставена цел. Първото място е важно, при това положение, така че то ще се преследва до краен предел, напористо, а понякога и независимо от използваните средства, дори агресивно. Бездействието тук е изключено, а както знаем всяко действие поражда следствие, всяка сила задейства равна по големина и противодействаща енергия. Така животът се превръща в постоянна борба, съществуване в конкурентна среда, но и в повечето случай- значими постижения над средното ниво.

Ако имате Марс в Овен, вие постоянно ще се състезавате с някой, ще се стремите да „отстранявате” конкуренти и противници. Ако не съществуват такива реално, тогава ще си ги създавате, за да печелите признание и усещане, че сте „водачи”.

Прекрасно положение за онези, които се реализират като предприемачи, спортисти, военни, управляващи.

Но вие сте спринтьори, а не бегачи на дълги разстояния. Ако няма бързи резултати, можете лесно да се откажете или губите интерес.

Освен това сте склонни на спонтанни реакции, за които после може и да съжалявате.

Мъже с Марс Овен рядко са моногамни, имат изострен нагон и атлетична външност.

Жените с Марс в Овен са леко „мъжкарани” и са склонни да командват партньора си и/или са прекалено независими, а това е повод и за недоразумения…

Марс в Телец

Марс в Телец ще концентрира енергията ви върху съвсем земни и материални цели, а също и физически наслади.

Ако не съществува облагодетелстване, тогава липсва и импулс за действие при вас. При това получено трябва да има „лъскава опаковка” и реална, доказана стойност.

С Марс в Телец вие  сте много упорити, търпеливи,  притежавате добър финансов усет и рано или късно /в повечето случаи на един по късен етап/, достигате до отличен социален статус, защото често изпитвате отвращение към нищетата.

Но чувството за собственост, склонността всичко да се измерва в количество, не рядко е повод за недоразумения в личния живот и партньорските взаимоотношения, освен, ако няма други и компенсиращи астрологични фактори в индивидуалната ви карта.

При това, ако съществуват недоразумения те ще са за какво- ами за пари…

Марс в Близнаци

Марс в Близнаци ще ви надари с голяма изобретателност и находчивост в действията, ще повиши комуникативните ви  способности, умствена повратливост, а не рядко и гъвкавост, хитрост, които ще имплантирате в подхода си за реализация. Вие не обичате рутината, така че вашата професионална реализация ще е свързана с движение или вид интелектуален труд.

Често ви липсва устойчивост в намеренията, те се променят като вятъра, така че може да изглеждате понякога в очите на околните като ненадеждни и подвеждащи. В други случаи- повече говорите „какво ще направите”, отколкото реално да го свършите, предпочитате това да е някой друг, а вие да давате идеите…

Ако няма други и положителни, подкрепящи волята ви астрологични фактори, може да разпилеете иначе отличния си потенциал.

Мъжете с Марс в Близнаци са доста „неангажиращи” или откровени флиртажии.

Жените с Марс в Близнаци преценяват мъжа до себе си с разума и могат да изглеждат дистанцирани, студени.

Марс в Рак

Тъй като Рак е един от най-емоционалните знаци, отговарящ при това за чувството за само-съхранение, тук Марс може да пробуди доста агресивни и неконтролируеми реакции. Има статистическо изследване, според което, не малка част от известните боксьори са с Марс в зодиакалния знак Рак.

Ако имате Марс в Рак, вие ще действате предимно според моментното настроение и дълбоки емоционални преживявания, може да реагирате спонтанно и преувеличено,  все едно всичко е твърде лично или въпрос на „живот и смърт”. Променливото настроение, води и до променливи намерения- във всички нива от живота- професионална реализация, домашни условия на съществуване, семейство и т.н.

Понякога сте съгласни да дадете всичко за близките си, а в други случай рязко се отказвате, защото това не кореспондира с емоционалните ви нужди и очаквания.

Това положение може да е показател за проблемни отношения в дома ви, премесвания,  а ако не внимавате- усложнено храносмилане.

Марс в Лъв

Марс в Лъв ще ви подтикне да обичате живота, да се стремите да му се наслаждавате и да „гребете с пълни шепи” от него.

Вие мразите посредствеността, така че винаги ще действате грандиозно, драматично, за да ви забелязват от далеч, за да ви уважават и да ви се възхищават.

С Марс в Лъв вие ще се стремите към подобна реализация, такава, която да ви носи престиж, да ви извисява над останалите и ще успявате, както казахме в началото на статията, Марс е импулсът за действие, а при вас той е „огнен”, произтичащ от сърцето.

Можете да се реализирате добре в сферата на частния бизнес, като предприемач, артист, ръководител или като разчитате на хазартни успехи, помощ от влиятелни особи, че и любовници.

С Марс в Лъв вие ще имате бурен личен живот и множество обожатели.

Марс в Дева

С каквото и да се захванете, то ще е белязано от вид перфекционизъм. Вие сте специалист, „майстор” в избрания от вас профил. Предпочитате краткосрочни и ясни цели, но без да губите по-далечни перспективи.

Животът ви често е добре уреден, защото подходът ви е практичен, а не емоционален. Вие сте много внимателни към промените и ги предприемате в повечето случай- когато се достигне някакъв предел от предизвикателства или търпението ви се изчерпи.

Рутината не ви дразни и сте отличен служител, предпочитан работник.

Но може да ви липсва амбиция да управлявате и да предоставяте това право на другите.

Насладите от живота не рядко остават на заден план и с годините могат да предизвикат вакуум, който спонтанно да запълните.

Здравето ви психическо или физическо е по-уязвимо, за това му обръщате /трябва да му обръщате/ приоритетно внимание, да намирате начин и да „разпукате”.

Марс във Везни

Ако имате Марс във Везни, тогава импулсът за предприемчивостта ви са „другите”- тяхното одобрение и изискания.

Може да делегирате отговорността си с околните или изцяло да я прехвърляте  върху тях, особено в по-екстремни ситуации.

Харесвате хармонията и избягвате да „воювате”. Така може да изглеждате неуверени, а понякога и мързеливи, освен, ако нямате в картата си вид компенсиращи аспекти.

Добър сте в сфери свързани с посредничество и изкуство. Може да сте прекрасни адвокати или „говорители” за правата на хората.

Марс в Скорпион

Каквото и да правите, то е с чувство, отношение и страст. Можете да вложите цялата си енергия, за да постигнете целта си и не се отказвате, докато не получите своето. Не се страхувате да рискувате, а който „не рискува, той не печели”. Това не означава, че се хвърляте „сляпо” срещу предизвикателствата. Напротив, вие хабите не малко време за стратегия, тя е водеща, а после „скокът” напред. За това Марс е на Трон в Скорпион и в този сектор е почти непобедим.

Но понеже тук рядко има „мярка”, а импулсът за действие произтича от дълбоко заложени духовни убеждения , вие може да сте съзидател от световен мащаб, но и разрушител от най-долно естество.

Почти няма враг, който да не можете да сразите и препятствие, което да не  сте способни да отстраните. Но само, ако поискате.

Така е и в секса, който винаги присъства като мотив, фон, импулс, в коя посока да поемете.

С Марс в Скорпион вие сте магнетични любовници, но и обсебващи, ревниви партньори.

Марс в Стрелец

Вие винаги си поставяте високи цели, използвате будния си интелект и вродена философска мисъл. Привличат ви занимания, които да пробуждат сетивата ви ,чрез пътувания, нови предизвикателства, включително и интелектуални.

Вие сте добър преподавател- в пряк и преносен смисъл, но лош слушател и често се учите по трудния път на опита.

Действате спонтанно, идеалистично, ентусиазирано, а после проучвате детайлите, които явно са ви убягнали.

Обичате свободата, предизвикателствата и експериментите, както в работата, така и в любовта.

Не сте злопаметни и отмъстителни, но сте неразбираеми за околните, които не могат да следват идеите ви и широкия мащаб на техните прояви. Вие не искате да наранявате никого, но се замисляте за подобни последици, едва, когато ви обвинят…

Животът ви протича на висока скорост, защото не търпите скуката, но ако не внимавате, в края на пътя това ще ви доведе до  изтощение.

Марс в Козирог

Самоконтрол и самодисциплина са ключовите думи за вас. Вие не действате импулсивно, а според съвсем земни и практични оценки за целесъобразност. Заслужавате доверие, освен, ако Марс няма много негативни аспекти и за това ви натоварват с повече отговорности, съответно-отреждат ви ръководни длъжности.

Вие може да сте отличен организатор, шеф- в предприятие или собствен бизнес. С каквото и да се захванете обаче, вие го направлявате в избраната посока, докато не постигнете успех.

Често за социалният ви статус са определящи- първата крачка и правилно поставената цел, а другото са подробности, поне за вас.

Марс във Водолей

Вашите действия винаги ще имат някакво значимо социално отражение, разбира се зависи от индивидуалното ви ниво, но независимо дали става въпрос за приятелски кръг или място в колектив на работното ви място, вие съумявате да заемете лидерски позиции и да влияете на околните.

Имате реформаторски идеи, с които правите впечатление на индивидуалист. Но тъй като за вас е прекалено важно да се харесвате, а също и да сте начело на някаква група, може да изпаднете в следните крайности-да изгубите идентичността си, отговаряйки в пълна степен на духа на колектива или пък прекалено да се налагате и вместо да „изпишете вежди, да извадите очи”, така че да отблъсквате важни за вас личности.

Обикновено се привличате от професии, в които да вложите високия си интелект и ексцентричност. Това може и да е твърде нетрадиционно занимание, но задължително в контакт с много хора или отражение върху тях.

Марс в Риби

Ако имате Марс в Риби вие може да залагате на вид талант, бих казала и хитро-умие. Рядко действате директно или поне мотивите за една или друга проява не са много явни, видни за околните. Това, което показвате е само една малка част от намеренията ви.

В позитивен вариант- вие сте ненадминати стратези, притежавате някаква дарба, забележителна интуиция.

В негативен- оставяте се на внушения и само-внушения, а това ви пречи да виждате реалистичната картина или поне- не, в пълна степен.

Трябва да се пазите от измами, финансови рискове и спекулации, които не са защитени от допълнителна и проверена информация.

Иначе животът ви ще е променлив, дори несигурен.

Рутинната работа не е за вас и води до изтощение или „бягство”- реално или чрез употребата на упойващи в-ва.

 

 

 

 

 

 

 

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *