Интересно Любопитно

МОЗЪКЪТ НЕ СЪЗДАВА СЪЗНАНИЕТО

Някои хора са на мнение, че е възможно да се свързваме с висше съзнание, а тази връзка е свойство на всяко нещо във Вселената.

110171Неврохирургът от Харвардския университет, д-р Ибън Алекзандър (Eben Alexander) е на мнение, че мозъкът не създава съзнанието.

Старата парадигма за раждане и смърт представлява остаряла концепция, която е печално неадекватна в обясняването на това как се разгъва реалността в съзнателността“, казва той в интервю за Waking Times. „Материалистичната наука е накрая на съществуването си, а и много учени започват да променят възгледите си. Старите концепции скоро ще бъдат отхвърлени, точно както е отхвърлено твърдението, че Земята е плоска. Това се случва защото разбиранията ни узряват и отместват старите убеждения.“

По света се извършват множество изследвания в сферата на квантовата механика. Откритията тотално променят концепциите ни за време и пространство. С напредването в тази сфера ще имаме възможност да обясним някои забележителни аспекти на съзнанието.

„Съзнанието е в основата на реалността“, твърди Алекзандър.

Мозъкът е механизъм на тялото. Това е химическа лаборатория, която задава команди на тялото. Много изследвания сочат, че е напълно възможно да съществува душа, която се намира в човешкото тяло, но не принадлежи само на човека. Ако осъзнаем есенцията на душата, ще изоставим ограниченията на илюзорно създаденото ни мислене и ще се протегнем към великия космос на живота. Съществуват много измерения отвъд Земята и много в пространство-времето. Като духовни същества, лесно ще достигаме до тези места.

Едгар Кейс (Edgar Cayce), бащата на холистичната медицина, е създал концепцията, че сме „духовни същества, изживяващи усещането за човек“. Той смята, че това е нашето най-велико наследство, защото започваме да си спомняме това, което винаги е било част от усещането за човек.

Това, което сме загубили отдавна, започва да се появява благодарение на науката и духовността. Придобиваме умения и ги споделяме в единството. Загубваме отделеността си и създаваме миролюбиво съвместно съществуване с космоса (Вселената).

Източник: http://megavselena.bg/

 

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *