Астрология Индивидуален хороскоп Интересно

Сатурн в аспект с Уран

Сатурн в съвпад с Уран

 • В позитивен вариант този аспект ще подтиква да не се вземат прибързани решения, а към трудни ситуации да се подхожда по един съобразителен, креативен, оригинален начин. Същевременно човек ще е способен да се отказва от онова, което е изгубило своя смисъл много по-лесно.
 • Способност опитът, натрупаните знания и авторитет да се надграждат. Личността не забравя миналото, но се стреми към бъдещо развитие, защото знае, усеща, че статуквото, ако не се развива ще води до регрес, защото времето е движение, независимо дали то е надолу или нагоре. Все пак, ако Сатурн е по-силен от Уран, тогава човек е склонен да си слага прекалено много спирачки преди да предприеме някакви промени, а това води до вътрешно напрежение и със съответните последици.
 • Този съвпад може да подчертае стремежът към лидерки позиции в колектив. Личността полага много усилия, за да се сдобие с уважение и престиж сред околните, но не допуска другите с лекота до себе си, малцина нарича свои приятели и на практика се сблъсква с доста трудности при сближаването с околните.
 • Често са уважавани, но известна студенина или бариери, които сами поставят- ги правят самотни или дистанцирани.
 • В кариерното си развитие трябва постоянно да се развиват, да има предизвикателства и промени, иначе внезапни обрати и предизвикателства могат да ги подтикнат рязко да сменят посоката си на развитие по външни и независещи от тях причини.
 • Брачните отношения също изискват вид обновление, за да не нахлуе то отвън. Дори и несъзнателно тези хора могат да предизвикват преобразувания в живота си поради напрежението, което изпитват, особено, ако към съвпадът има напрегнати аспекти.
 • Умеят да се концентрират продължително върху въпроси, които ги вълнуват и да стигат до точни, рационални, правилни решения.
 • Могат да намерят отлична реализация в държавни и управленски структури, също като инженери, конструктори, математици, учени, администратори…
 • Аспектът може да покаже проблеми при нервната и кръвоносната система.
 • Опасност от инциденти с електричество, пътувания със самолет…

Уран иска промяна, а Сатурн-точно обратното, той се стреми да се придържа към статуквото. Как ще се изиграе този аспект много зависи от това как е аспектиран самия съвпад, също- дали е по-силен Сатурн, тоест- дали преобладават задръжките или пък е по-силен Уран, тоест- стремежът за реформа. Важно е и дали Уран е преди Сатурн, ако е така- в такъв случай всякакви желания за свобода и независимост ще се сблъскват с маса ограничения и само-ограничения. Ако Сатурн е преди Уран- тогава каквито и задръжки да си поставя човек, за да съхрани нещо постигнато, винаги ще възникват фактори, които ще го подтикват към промени и надграждане или пък разруха, зависи от индивидуалния хороскоп.

Сатурн в опозиция/квадратура с Уран

 • Този аспект създава вътрешно напрежение, който изисква съзнателен баланс и липса на крайности. Показва противоречие между желанието за промяна и страха от новото и различното. Човек не знае къде е границата на уместното и може да се лута между неуместен оптимизъм, рискови действия със съответните последици, а после с песимизъм, при който се поставят излишни бариери и вътрешни ограничения.
 • Прогресивни идеи могат да се спират от предразсъдъци, а понякога- желанието за трансформации предизвиква разруха на всичко постигнато…независимо от посоката- резултатът може да бъде изключително негативен поради липса на вяра в собствените способности или пък- не добра оценка на онова, което е постигнато. Натрупаният опит в случая не се имплантира в живота като полезно знание…
 • Бъдещите планове не са избрани правилно и се оказват грешни, а човек се превръща в най-големия си враг.
 • Понякога поведението на хора с такъв аспект могат да изглеждат крайно непоследователни, а последиците в живота-разрушителни.
 • При квадратура- добрият социален статус и кариерно развитие могат да бъдат внезапно сринати от променливото мнение и намерения или поради външни причини, понеже личността не изглежда твърде надеждна.
 • При опозиция- проектират се големи очаквания на отсрещната страна или неудачите в живота се търсят и откриват в повечето случаи в „другите“, а не в самия себе си.
 • Разочарования от приятели, честа смяна на средата на съществуване, опасност от разрив партньорските отношения, конфликт с по-възрастни и авторитетни личности.
 • Трудности при взаимодействие с официални и държавни структури.
 • Проблеми с нервната и кръвоносната система, зъби, кости, кожа.
 • Опасност от инциденти при пътувания със самолет, при боравене с електричество.

Този аспект е много разрушителен, защото Сатурн е символ на статуквото, на репутацията, добрия социален статус, върхови постижения в живота. Напрегната аспектация с Уран показва конфликт, който е способен да разруши всичко постигнато до този момент в живота и човек да остане без здрави опори и ориентири, постоянно да изпитва кризи и обрати в живота. За да се избегнат тези негативни тенденции, човек не бива да се страхува да се развива, променя, но също така трябва да се научи да носи повече отговорности в живота си, да бъде постоянен в стойностните неща. Не бива да злоупотребява със свобода и власт, когато се добере до тях, също- да проектира неудачите си върху отсрещната страна. Натрупаният опит може да е много полезен, ако човек умее да си прави изводи, да открива своите грешки и да не ги повтаря.

Сатурн в тригон/секстил с Уран

 • Този аспект помага на личността перманентно да надгражда своя опит и знания, така че животът им е свързан със своеобразен прогрес и без той да е съпътстван от сътресения.
 • Умеят да възприемат новото, но без да отричат старото, а по-скоро да го обогатяват и развиват.
 • Често притежават голяма прозорливост, умеят да си поставят конструктивни и градивни цели, такива, които ще ги изкачват напред и нагоре в бъдещото им развитие.
 • Мисленето и ориентацията им винаги кореспондира с нуждите на съвременното общество или на близкото им обкръжение. Така те по един естествен начин заемат позиции, в които указват влияние на групи от хора с натрупаните си знания или организаторските си способности.
 • Умеят да привличат към себе си талантливи и прогресивни личности, могат да попадат под опеката на влиятелни и по-възрастни персони, стига да искат и да полагат усилия в тази посока.
 • Имат достатъчно качества, за да бъдат по-свободни или лидери в обществото, но рядко или никога не злоупотребяват с това, така че получават широка подкрепа, уважавани са, могат да се сдобият с популярност и престиж.
 • Обикновено имат много приятели, които са надеждни и разчитат  на тях.
 • Имат успехи при висока социална активност- общуване с много хора, например в социално-значими организации. Също- при използването на високи технологии, участие в оригинални проекти, открития. Реализират се чудесно в държавни и управленски структури.

Уран е планета на прогреса и когато е хармонично разположена със Сатурн, символ на сигурността, законността, това означава, че здрави норми и правила се надграждат, усъвършенстват развиват. Хора с такъв аспект са призвани да носят прогрес и развитие в своя собствен живот, но и този на обществото, в което съществуват. Тяхната прозорливост и честност ги прави верен ориентир за развитие, така че могат да бъдат консултанти, управленци, да са предпочитана компания…

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *