Астрология Интересно

Слънце и Луна в аспект

Слънце в тригон/секстил с Луната

Щастие и късмет може да ви съпътства буквално в ежедневието, независимо дали става въпрос за семейни и битови, потребителски приоритети или за професионалната ви реализация.
Умеете да постигате целите си, като се осланяте на волята и интуицията си едновременно. Обикновено не изпитвате противоречие между това, което искате и онова, което постигате на практика. Опасността тук може да се провокира от прояви на леност, понякога склонност да се движите повече по течението, прекалено голямо спокойствие, понеже равният живот притъпява състезателния хъс.
Този аспект създава условия за хармония в дома, подкрепа от родители, други членове на семейството, а дори и да възникват някакви предизвикателства, вие можете да ги преодолявате по-лесно и когато поискате, положите усилия в тази посока.
Постигате целите си като вдъхвате доверие, будите симпатии и получавате одобрение, сдобивате се с популярност.
Този аспект създава добри предпоставки за хармонични партньорски отношения, вие притежавате усет за разбирателство с противоположния пол.
Предпоставки за добър метаболизъм, тонус, здраве-общо.
Това е един от най-щастливите аспекти в астрологията, защото Луната отговаря за емоциите, които преживяваме и през които пречупваме като през цветен филтър случващото се всеки ден, а Слънцето- символизира нас самите, нашата същност, така че хармонията между тези две светила дава шанс да бъдем по-позитивни, да отключваме късмет и възможности в ежедневието, защото умеем да ги виждаме, оценяваме…

Няма противоречие между емоциите и Егото, човек знае какво иска и как да го постигне.

Този аспект гарантира в значима степен спокоен живот, а дори и да съществуват други трудни и напрегнати влияния- той ще ги минимизира.

Този аспект покачва, че вие сте „добра душа“, обичате живота, притежавате добро самочувствие. Вероятно по време на вашето раждане вашите родители са се разбирали отлично, предали са ви добра карма.

В известен смисъл /зависи и от други фактори в наталната карта/може да се каже, че вие сте защитени от вашия род и роднини, на по-късен етап ще се грижите за близките си, ще държите много на семейството и вашият „дом може да бъде вашата крепост“.

Луната е косигнифатор на здравето, особено до 7 годишна възраст, но и на по-късен етап в различна степен- така, това положително влияние се отразява и върху физическото ви здраве.

Слънце в съвпад с Луната
Често имате усещането, че сте в център на събития, внимание, вярвате в собствените си възможности и потенциал, имате природено чувство за успех.

Естествен стремеж към признание и популярност.
Егото и емоционалните преживявания не си противоречат, когато искате нещо го преследвате с голяма страст и това се превръща в мощна, пробивна сила в избраното направление.
Кръгозорът ви понякога е ограничен според това какво искате и ви е трудно да разберете емоционални преживявания, които са различни от вашите, да споделяте чуждите нужди, освен, ако те не са във ваш интерес.
Този аспект показва склонност към крайности в темперамента в зависимост от знака и дома, в който се намира.

Не сте застраховани от импулсивни, емоционални реакции, своенравност, които да предизвикват обрати или в по-добър вариант- вид обновление, ново начало.
Високи изисквания и очаквания спрямо околните, може да се държите дистанцирано, ако не забелязвате достатъчно загриженост и отдаденост към вашата персона.
Емоциите силно влияят на здравето, на като цяло- това е предпоставка за добро здраве.
Този аспект показва, че сте родени по време на Новолуние, предразполага към перманентно обновление в живота, въпреки че самите вие не обичате твърде промените или не ви е лесно да се приспособите към тях, освен, ако съвпадът не е в мутабелни знаци /Риби, Стрелец, Дева, Близнаци/.

Усвоявате множество уроци в живота и повечето от тях са свързани с вашите близки взаимоотношения- в дома, семейството, но не само.

Сигурността е важна за вас, имате силни инстинкти за само-съхранение, които ви помагат в трудни моменти.

Този аспект може да означава някаква мисия, концентрация от желания и стремежи, около които да се завърти целия живот.

Умеете да указвате значимо влияние на близкото си обкръжение, в повечето случаи от вас зависи посоката ви на развитие, имате много повече свобода на действия, от околните, воля, сила, останалите аспекти в картата ще покажат дали сте склонни да злоупотребявате тях или пък не. Този аспект показва, че в момента на вашето раждане вашите родители са били в превратен етап от живота си. Същевременно те са ви дарили мощна мотивация да отстоявате интересите си до краен предел.

Слънце в квадратура/опозиция на Слънцето
Съществува известен конфликт между съзнателните желания и емоционалните преживявания, които могат да се тушират във времето и да се открие вътрешен баланс чрез амбиция, която се поражда в кризисни моменти.
Създава се усещане, че домашните и битови, семейни дела противоречат или препятстват виждания за просперитет, реализация и разгръщане на личния потенциал.
Напрежение в ежедневието, текущи дела се изпълняват повече по принуда, отколкото по желание и все възникват причини за това.
Конфликти в дома и семейството с роднини или партньора могат да доведат до финансови и имотни загуби, развод.
Този аспект създава затруднения при създаването на семейство и в партньорските отношения. Ранният брак не е препоръчителен, защото е застрашен от разпад, на по-късен етап тази негативна тенденция може да бъде съзнателно преодоляна чрез натрупан опит и равносметки.
Създават се предпоставки за противоречия точно с онези личности, с които човек трябва да се разбира, защото те могат да са в помощ, да носят емоционална удовлетвореност.
Връзките сякаш изискват повече да се дава, отколкото да се получава.
Възможни проблеми със здравето- сърцето, метаболизма, храносмилателната система.
Опозицията на Луна –Слънце означава, че сте родени по времена Пълнолуние, в такъв случай се стремите към бързи резултати или сте максималисти, умеете да се дистанцирате от емоциите си и да се учите от партньори, важни за вас личности.

Квадратурата е динамичен аспект, който ви поставя в отбранителна позиция, така че постоянно да защитавате интересите си или да се справяте с вече възникнало напрежение, негативни тенденции.

Слънцето представлява самоувереността, егото, а Луната емоционалния импулс.

Щом се научите да не ги противопоставяте, тогава ще постигнете и повече хармония с обикалящата действителност.

Тези аспекти показват, че по време на вашето раждане вашите родителите ви не са се разбирали твърде, противоречията между тях са се закодирали и във вас и изискват съзнателно да се справите, да ги преодолеете, за да не се предадат и на следващи поколения.

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *