Астрология Индивидуален хороскоп Интересно

Юпитер в аспект с Нептун

Юпитер в съвпад с Нептун

 • Този аспект надарява личността с богата душевност и стремеж към израстване чрез висши идеали, които владеят съзнанието.
 • Вроден интерес към религия или вяра в една по-висша сила, че има нещо много по-велико и владеещо ни от материалното, което ни води, но е невидимо за човешкото око.
 • Високо състояние на съзнанието, забележителна интуиция, граничеща с ясновидство, талант, понякога над средното ниво.
 • В повечето случаи са състрадателни, филантропи, емпати, стремят се да помагат на другите, когато са в трудно моменти. Склонни са да се жертват за кауза, за важни за тях хора…На практика щастието им действително изисква и някаква жертва.
 • Ненавиждат грубостта и пошлото, освен, ако останалата част от картата не показва това. Стремят се да странят от хора и обстоятелства, които не кореспондират с техните представи и действително могат да се само-изолират, ако това се налага. Този аспект се среща при монаси например…
 • Ако съвпадът получава напрегнати аспекти, тогава могат да потънат в свят от илюзии и да загубят връзка с реалността, могат да станат жертва на измами и коварство или дори самите те да станат проводник на такива.
 • Ако съвпадът получава напрегнати аспекти- тогава личността е застрашена от това да разпилее всички свои шансове, те да изтекат между ръцете им, защото им липсва фокус, намеренията винаги са по-добри от реалното изпълнение, понеже е непрактична и си поставят грешни цели, оглежда се в криво огледало, където не може да видят реални образи. В краен случай- велики манипулатори и изманици, потънали в пороци, изкушения, злоупотреби
 • Могат да постигат високи резултати и успехи, ако работата им включва изкуство, реклама, туризъм, религия, философия, психология, фармация, химия, петрол…
 • Привличат парите и могат да постигнат благосъстояние по един почти магичен начин. Отличен спекулативен усет.
 • Този аспект надарява с власт- понякога невидима, потайна, мистериозна, благодетелна, но все така- власт.
 • Пътуванията или живот в по-екзотични страни носи щастие.
 • Аспектът може да означава по-специална мисия в този живот, който ще се реализира чрез придобита дарба в избраното направление.

Нептун е планета, която се свързва с духовното, с  „Божията милост“, а Юпитер- дава разширение, щастие възможности…На практика този аспект може да даде забележителна закрила от висшите сили, особено, ако е добре аспектиран. Все пак- той изисква и някаква жертва, но в трудни моменти човек винаги намира изход. Ако съвпадът е в напрегната аспектация, а човек злоупотреби с изкушения или възможности, тогава може да стигне дъното на вид безчестие, но това ще доведе до крах, особено през последните години от живота си. Може да загине в самота, изолация, да изчезне безследно…

Юпитер в квадратура/опозиция с Нептун

 • Показва личност, която може да е идеалист по душа, но да преминава определени граници, които граничат с фанатизъм. Но не е изключен и обратния вариант- да се преминават всякакви морални норми и такива хора да са безскрупулни измамници и манипулатори.
 • Могат да си внушават удобни за тях истини, а това да е абсолютно несъзнателен процес, да изкривяват истини, да проектират прекалено големи очаквания спрямо околните, а когато те не се осъществят- да се разочароват. В такъв случай често играят ролята на „мъченици“.
 • Доста неприятен аспект, който е способен да разпилее щастието и богатството на човек по един магичен начин. Ресурсите и възможностите все едно перманентно изтичат между пръстите на такива хора, с каквото и да се сдобият, то може да утече…На практика причините за това са- липса на здрави морални стойности, изкривени представи за хора и обстоятелства, голяма липса на практичност, ориентация към грешни и губещи цели, разпиляване в различни посоки и липса на дисциплина.
 • Склонност за обогатяване по нечестен начин, „целта оправдава средствата“. Манипулатори, хитри…Имат силна интуиция и креативен подход, но злоупотребяват с тях…
 • Обещават повече, отколкото могат да извършат на практика, не рядко имат голямо само-мнение и ако резултатите не са удовлетворяващи, тогава проектират нещастието върху отсрещната страна, рядко или никога- не могат да видят собствените си грешки.
 • Този аспект застрашава личността при далечни пътувания- те могат да бъдат съпътствани от нещастия, всякакви обърквания, разминавания с мечти, изгубване- буквално и в преносен смисъл.
 • Трудности при водене или участие в съдебни процеси, уреждане на юридически въпроси- могат да изгубят о един неочакван и измамен начин.
 • Трудно завършване на високо образование и квалификация…
 • Опасност от трудно диагностицируеми и авто-имунни заболявания.
 • Опасност от психо-соматични и авто-имунни заболявания, пристрастяване към упойващи вещества. Последните години от живота могат да преминат в самота.
 • Ако цялата карта е позитивна, при наличието на силен Сатурн и Меркурий- негативните тълкувания могат да се минимизират и да се сведат до талант, голяма изобретателност, гъвкавост във всяка една ситуация, забележително въображение, което може да се използва в изкуството, спекулативни финансови операции, в правото, рекламата, занимания с фармация, химия и др.

И двете планети- Нептун и Юпитер могат да се свържат с Морала, духовното израстване и философски начин на мислене. Напрегнатите аспекти между тези две планети може да покаже, че или ценностната система на човека е изкривена и му липсват всякакви представи за морал или пък точно обратното- това е показател, че човек е прекалено вторачен да бъде идеален, проектира подобни очаквания спрямо околните, може да се превърне в религиозен фанатик например. В такъв случай е важно да не се преминават определени граници. Ако останалата част от картата е силна, личността съзнателно ще се стреми да не преминава тези граници и в такъв случай аспектът може да се превърти в духовно пробуждане, талант. Това ще му помогне да избегне или минимизира горе-изброени негативи…

Юпитер в тригон/секстил с Нептун

 • Този аспект надарява родения с високо съзнание, интуиция, дълбоки психични способности и разбиране за света.
 • Често са религиозни, мъдри, притежават вродена философска мисъл, вярват в духовното начало и често са закриляни от съдбата.
 • Показва щедрост на духа, създава милостиви, доброжелателни, хуманни, емпатични личности, които винаги са готови да се притекат на помощ.
 • Усещат интуитивно възможностите и се възползват от тях. Могат да привличате печалби и шансове по един почти магичен начин. Всичко им се отдава с по-голяма лекота и при слаб хороскоп- този аспект може да породи леност, липса на високи цели, човек „цял живот да пляска в тихи води, без да се опита да преплува разстояние и да постигне грандиозна цел“.
 • При силен хороскоп- може да даде забележителен талант, над средното ниво и съответно-популярност, богатство. Този аспект надарява с власт, тя може да се придобива по един тънък психологически начин, понякога скрит, неочаквани като паралелен план в живота- но все така власт!
 • Успехи при занимания с изкуство, особено музика и рисуване, отлични възможности за психолози, лекари /предимно нетрадиционна медицина/, също- фармация, право, петрол, химия, туризъм, реклама.
 • Добро взаимодействие със социално-значими организации, фондации, участието или взаимодействието с тях може да води до грандиозни успехи и резултати.
 • Често получават помощ, особено, ако имат нужда от такава- по един магичен начин. Те често са закриляни от влиятелни личности, покровители, от самата Съдба…
 • Щастие при пътувания, особено далечни и до екзотични страни. Често се чувстват прекрасно в близост до водни басейни- морета, океани, езера и т.н.
 • Имат високо съзнание, природна интелигентност, стремят се към висока квалификация и в повечето случаи я получават.

И двете планети се свързват с морала, философските схващания за живота…Когато тези планети са добре аспектирани, това означава ,че човек вярва във висшите сили, в Бог, в духа, така че по един естествен начин се стреми да спазва писани и неписани закони, проявява състрадание и милосърдие. Като отплата, тези хора притежават някакъв талант, силна интуиция, които ги водят, помагат им да се изразят чрез някаква мисия, така че да печелят, да помагат, да бъдат полезни както на себе си, така и на обществото, в което съществуват. Могат да бъдат духовни, религиозни водачи, лечители, хуманисти и т.н.

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *