Астрология Индивидуален хороскоп Интересно

Юпитер в аспект с Плутон

Юпитер в съвпад с Плутон

 • Този аспект надарява роденият с изключителни психични и регенеративни способности, високо съзнание, телепатични, интуитивни или някакви други свръх умения. В зависимост от това в кой дом и знак се намира съвпадът, личността може да постигне в този сектор от живота си забележителни успехи…
 • Родените с такъв аспект притежават особена мощ, харизма или магическа енергия, благодарение на които се превръщат в лидери за своето обкръжение.
 • Умеят да се концентрират върху водеща за тях цел, да проявяват смелост, воля, упоритост, които се превръщат в пробивна сила, която руши всякакви прегради по пътя към конкретна цел. Ако си поставят някаква задача, почти нищо и никой не може да застане на пътя им към нейното постигане. Счита се, че ще „съединят ада и рая“, ще си служат с всички средства, за да осъществят намеренията си.
 • Често имат особени виждания за живота и смъртта, философските им съждения ги правят безстрашни, вярват във вечния кръговрат, възхода и падението…
 • Прозират до дъното на истини, в същността на неща, до които малко хора могат да достигнат. От тях излизат съдии от висок ранг, висши магистрати, политици,  крупни предприемачи, производители…Могат да бъдат още биоенерго-терапевти, лечители, пороци, ясновидци…
 • Властта ги привлича неудържимо и се добират до нея под някаква форма винаги. Ако към съвпадът има напрегнати аспекти, тогава са склонни да злоупотребяват с положението си, могат да бъдат брутални и безскрупулни по пътя към целта.
 • Религията, философията на живота се превръщат в движещ мотив в определена посока.
 • Стремят се постоянно да обогатяват своите знания, пътуванията също ги привличат и това се превръща в повод за дълбоки духовни прозрения, шанс да се сдобият с власт и богатство по един магичен начин.

Този съвпад носи особена енергия, защото разрушителната, но регенеративна енергия на Плутон се среща с тази на Юпитер- планетата на щастието. Изглежда щастието за хора с този аспект никога няма да бъде пълно, поради високите амбиции, които са като вакуум стремящ се да изсмуква още и още поради вечен глад и ненаситност или понеже- към каквато и цел да се стремят тези хора те трябва да платят някаква висока цена. Щастието не е константа, то е постоянно застрашено от разруха, тайни и опасни ситуации преследват личността. Винаги има възход след падението, следва ден след нощта…Но дори и изпълнен с множество успехи, сдобиване с власт и богатство- животът не е спокоен, плаща се висока цена, тя много зависи от това как е аспектиран и самият съвпад.

Юпитер в квадрат/опозиция с Плутон

 • Този аспект създава силни характери, които не умеят да слагат граници пред своите желания и често предизвикват точно обратен ефект от очаквания или пък- постигат набелязаното колкото да го изгубят или пък да разберат, че то не си е струвало цената.
 • Могат да бъдат изключително религиозни и до степен на фанатизъм със съответните разрушителни последици или точно обратното- да не вярват и да не се съобразяват с никакви правила и норми, за следват собствен морален кодекс от типа на: „целта оправдава средствата“ и т.н.
 • Не рядко имат конспиративен начин на мислене, в оптимален случай- успяват да се добират до тайни и да печелят от тях, да управляват скрити процеси подобно на кукловоди. Имат качества за голямата политика и бизнес, за власт-общо, но са склонни да злоупотребяват с тях, така че или се сгромолясват от високо или се сблъскват с обрати и трудности, така че да платят прекалено висока цена.
 • Умеят да вникват в дълбочина в човешката психика, да разбират слабостите на другите и да се възползват от тях. Не рядко сред тези хора има манипулатори, измамници, престъпници, които се възползват от обществото ,в което съществуват и то по един нечестен начин.
 • Непреодолимо желание за власт, за контрол над хора и обстоятелства. Стремят се да променят обкръжението си така, както на тях им е изгодно, но рядко или никога не са доволни от резултата и обратната връзка…
 • Желанието за бързи и крупни печалби може да ги направи прекалено рискови, използващи всякакви средства за печалба, например- могат да се занимават с хазарт, да залагат крупни суми на борсата, да теглят кредити без реална представа за възможностите си и така рязко, перманентно да фалират.
 • Взаимодействието с финансови институции- банки, данъчни, застрахователни дружества крие опасност от множество усложнения.
 • Сблъсък с правораздавателни органи и такива на властта- могат да имат пагубни последици за тях.
 • Проблеми при пътувания, по-дългосрочни и амбициозни планове рядко се довеждат до край или те не носят удовлетворение.

Това е кармичен аспект, който показва, че ако не по желание, то по принуда- човек ще трябва да промени своя морал и философски възгледи за живота. Обикновено родените с този аспект имат много качества, високо-самомнение и граничещо с арогантност, свръх-егоизъм при квадратура или неточна представа за себе си при опозиция. Много често счита ,че са „последна инстанция“ и всичко им е позволено, че няма причини да се съобразяват с писани и неписани закони.  Тези аспекти обаче ще ги пречупват през целия им живот и докато не осъзнаят обратното или докато не се само-унищожат…

Юпитер в тригон/секстил с Плутон

 • Надарява родения с огромни психични способности, възможност да се проявява забележително проникновение, разбиране за същността на нещата. По един естествен начин и с вродената си мъдрост- такива хора умеят да направляват собствения си живот, но също така да напътстват и околните, да им дават кураж, да им показват вярната посока…
 • Обикновено са вярващи, считат, че има една по-висша и невидима сила, която направлява живота, така че могат да се превръщат в религиозни или духовни водачи.
 • Имат огромни възстановителни сили- физически, психични, когато си поставят определена цел- почти винаги намират начин да я постигнат.
 • Съпричастни са с проблемите на обществото, което съществуват и заемат позиции, в които да заемат водеща роля. Например- могат да бъдат политици, магистрати или пък да бъдат представители на крупния бизнес. Каквото и да е, обикновено заемат ключови позиции, имат активна или определяща роля за обществото, в което съществуват.
 • Това е един от малкото аспекти ,който дава „зелена светлина“ за развитие в почти всички направления и без ограничения, стига те да включват власт- буквално и в по-широк смисъл.
 • Умеят да се справят с всякакви предизвикателства, да превръщат трудностите в успех и предизвикват перманентни промени, както за себе си, така и за средата си на съществуване в положителна посока, стига да няма други и силно негативни аспекти, които ще минимизират или изкривят този.
 • Това е аспект на властта и успеха или поне закрилящ механизъм в трудни периоди.
 • Успехи при пътувания, придобиване на висока квалификация, съдебни или правни битки…
 • Умеят да привличат покровителство от страна на влиятелни и власт-имащи персони.

Когато планетата на щастието Юпитер обедини усилия с Плутон, тогава съвсем спокойно и без преувеличение може да се каже, че такива хора са закриляни от съдбата, ще успяват да постигат почти винаги своите желания, да преодоляват трудности и предизвикателства. Това е кармична позиция, която показва, че личността е събрала в себе си огромна духовна мъдрост,  притежава воля и морал, които ще бележат живота им с уважение, популярност, важни позиции в обществото…

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *