Астрология Интересно

Аспекти на Слънцето с Нептун

Слънце в съвпад с Нептун
Този аспект може да означава творчески или музикални способности, някакъв талант над средното ниво.
Човек може да е под особената опека на „божията милост“, стига да не се поддава на изкушения, а да усилва в себе си позитивните страни на Нептун като състрадателност, емпатия, духовност, вяра.
Психиката е по-уязвима, такива хора могат да станат жертва на внушения и манипулации, попиват като гъба чуждите настроения и трябва съзнателно да избират средата ни са съществуване.
Могат да блестят с талант, свръх способности, интуиция, телепатия, способност да влияят силно на близкото си обкръжение, защото го „усещат“ и намират най-верен път към умовете или сърцата им.
Могат да имат лечебни сили, да се занимават с медицина /предимно алтернативна, но не само/, с окултни науки, фармация, музика, изкуство…Каквото и да е- работата им не бива да е рутинна, точността и дисциплината не са им най-силните страни.
Пътуват реално или във въображението си, могат да имат перманентна нужда да „избягат“ или да се „скрият“, да заредят енергията си в усамотение.
Могат да страдат от ниско самочувствие, да нямат ясна представа за собствените си възможности…
Психиката е уязвима, трябва да избягват прекалената употребата на упойващи вещества, алкохол, лекарства…
Съвпадън на Нептун със Слънце може да означава човек със свръх естествени способности. Много по-леко могат да се отварят вратите пред него, дори по един магичен начин, когато използва таланта си, който притежава, способността си да вниква в умовете и сърцата на другите и да им помага. Тогава е под опеката на висшите сили. Но този аспект, ако е слабо поставен и отключи негативните проявления на Нептун, тогава личността може да стане силно деградирала, аморална, манипулативна, такава, която сама ще ерозира и съсипе собствената си същност. Този аспект показва особена духовна връзка и/или зависимост между поколенията, с децата и т.н. Личността съзнателно трябва да се стреми да се придържа към истината и да не я изкривява, за да има реална картина на живота си и случващото се в него, за да може да се справя с всички предизвикателства адекватно…

Слънце в тригон/секстил с Нептун
Егото на личността се храни от интуитивно познание за света и за собственото достойнство. Това дава уникално присъствие, човек умее да се свързва с близкото си обкръжение на едно по-дълбоко духовно ниво, може да усеща чувствата, настроенията, мислите им.
Обикновено такива хора са одухотворени, състрадателни, чувствителни, обичат да помагат на другите и могат да се ангажират с благотворителност, да участват във фондации, да са социално много активни.
Имат талант или множество таланти и независимо с какво се занимават намират начин да постигнат целите си почти по един магичен начин, особено, когато не пренебрегват вътрешния си глас. Могат да бъдат творци, артисти, търговци, спекуланти, зависи от какво са привлечени най-силно и тогава стават доста изобретателни.
Не обичат да се натоварват твърде физически, този аспект предразполага към спокойствие, понякога липсва фокус, мотивация и все едно се разтакават, губят си времето…
Имат ярко въображение, но и свойството да сбъдват мечтите си, защото са под особената опека на „божията милост“.
Умеят да бъдат гъвкави, адаптивни и това качество им помага особено силно там, където иначе не се открива изход, решение…
В любовта и семейството са романтични, нежни, отдадени.
Това са силни и много позитивни аспекти, показват, че човек е натрупал позитивна карма, може да е бил отдаден на близките си или обществото, в което е съществувал, дори да се е жертвал за тях. Сега е под особената опека на висшите сили…Често такива хора са надарени с някакъв талант, който им помага да постигат популярност, успехи, да печелят онова, което искат и да сбъдват желанията си по един невероятен начин. Ако в наталната карта има други негативни аспекти, този- ще ги омекоти, но човек пак трябва да е готов да помага на другите, да им бъде полезен с таланта и уменията, които притежават. При секстилите- получават се внезапни шансове за разгръщане на потенциала, за сдобиване с популярност и успехи-общо. При тригоните трябва да се полагат съзнателни усилия, които получават „зелена светлина“, за да се осъществят, ако човек не е инициативен в конкретно избрана посока, тогава ще погуби значима част от шансовете, които иначе съществуват. Нещо такова може да се случи и при липса на мотивация за действие, лежерност, отпуснатост, в по-крайна форма-мързел.

Слънце в квадрат/опозиция на Нептун
Този аспект показва, че човек е свръхчувствителен, но се стреми да прикрива тази своя чувствителност, за да не бъде уязвим пред другите.
Тази чувствителност може да го принуди да играе „роли“ пред другите, които биха се харесали, които са удобни и биха допринесли за вид одобрение, подкрепа, от която личността се нуждае подчертано.
Този аспект може да означава комплекс за малоценност, по правило човек може да е надарен с талант, но да му е трудно да го разгърне, защото не вярва в собствените си способности.
Податливост на внушения и само-внушения, попадане в аморални ситуации, привличане на хора, които имат негативно отражение върху човек.
Този аспект създава проблеми с децата- грижата е или прекалено голяма към детето или точно обратото.
В картата на една дама този аспект може да означава привличане на нелоялни партньори, измами в любовта…
Аспектът на по-късен етап и след научени уроци може да помогне на човек да се развива творчески, да печели симпатии и одобрение чрез собствения си алтруизъм, емпатия, качества, които притежава. В оптимален вариант развива доста изобретателен усет за изход и успех в почти всяка една ситуация.
Изкушения към упойващи вещества, от които трябва да се бяга /алкохол, цигари, наркотични вещества/.
Този аспект отслабва имунинета, човек е по-податлив на авто-имунни заболявания, инфекции…
Нептун влияе „разтварящо“ на чувството за само-съхранение, отслабва волята, самочувствието, все едно се губят здрави ориентири за това „кой всъщност съм самия аз“. Вероятно най- трудни са първите години от живота, но през годините този аспект може да се преработи в творчески, да развие интуицията и да допринесе за духовното израстване. При квадратура личността постоянно може да изпада в ситуации, в които се тества нейната воля и способност да отстоява мнението и позициите си твърдо, да „гледа истината в очите“ и без „розови очила“, за да се предпазва от разочарования, попадане в неприятна, измамна обстановка. При опозицията човек се учи най-вече от своите връзки, които често са подвеждащи, ерозиращи същността на човек. Целите са неясни, грешни, понякога аморални или отблъскващи. И при двата аспекта човек може да развие хитрост и манипулативен усет над средното ниво, но в крайна сметка това води до загуби, които дори не могат да идентифицират като причина, защо им се случват тези загуби и т.н. Все едно се оглеждат в криво огледало и не могат да видят реалната обстановка, картина, в която се въвличат.

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *