Астрология

Асцендент и Слънце- отражение върху избора ни на партньор

Класификацията на зодиакалните знаци според техните стихии – огън, въздух, вода и земя, както и тълкуванието на съчетанието между рожденото ни Слънце и Асцендента, може да ни е много полезна, ако се разгледат като даденост, от която да се възползваме и съответно – липси, които да потърсим във вид на компенсация от околните или пък се опитаме бавно и методично да култивираме в себе си. Подобен подход може да ни подскаже и защо привличаме определени личности към себе си, уроци от живота и т.н.

Класификацията на зодиакалните знаци според техните стихии – огън, въздух, вода и земя, както и тълкуванието на съчетанието между рожденото ни Слънце и Асцендента, може да ни е много полезна, ако се разгледат като даденост, от която да се възползваме и съответно – липси, които да потърсим във вид на компенсация от околните или пък се опитаме бавно и методично да култивираме в себе си. Подобен подход може да ни подскаже и защо привличаме определени личности към себе си, уроци от живота и т.н.

Огън
Вие сте под влияние на тази стихия, ако Слънцето или Асцендентът ви е в зодиакалните знаци Овен, Лъв и Стрелец. Искрици от тази стихия получават също родените на 01, 03, 09, 10, 12, 18,19, 21, 28, 30 от всеки месец на всяка година.
Огънят винаги надарява личностите с ентусиазъм, мотивация да се развиват и израстват, с дръзновение и усет да се ексеприментира, да се поемат рискове в името на едно по-светло бъдеще. Съответно- липасата на Огън, означава липса на достатъчно ентусиазъм, стимули, които да “палят” желанията.
Хора под влияние на Огън, при всички случаи имат активна позиция, животът им е приключение, може би въртележка от възходи и падения, но никгоа посредствена рутина. Те са войни и борци, които се стремят към властта и успехите, но не само-целно. В пълният смисъл на думата – това е духовна енергия, която, ако не се развива бавно гасне и загива.
От какво се нуждае Огънят- предимно то Въздух и пространство, за да може да реализира по-голяма част от потенциала си! Символизирани от Въдух са – Близнаци, Водолей и Везни, както и всички родени на дати 04, 05, 06, 13, 14 и 23.
Ако получавате подкрепа от двете стихи, като например Слънцето ви се владее от Огън, а Асцендентът от Въздух, тогава, образно казано- трудно си слагате спирачки и някой не може да застане на пътя ви. Подобна тенденция ви превръща в първооткриватели, лидери, които рядко губят вярата и позитивзма си.
Опасността тук се крие от бързо “прегаряне” на ресурсите или разпиляване, ако няма някакъв захранващ източник, като градивна мечта, романтика, любов и страст- към работа или партньор…
Освен това, в този случай, често се привличат партньори от подобна стихия- Въдух или Огън.
Ако Слънцето ви е в Огън, а Ацендентът в Земя /Дева, Козирог, Телец/ или сте огнен зодиакален нак, но сте родени на дати- 08, 17, 22, 26- тогава сте склонни към безпокойства, оглеждате прекалено внимателно всички ползи или евентуални загуби. Това може да се крепи на горчив опит, а може да е продиктувано и от дълбоко заложени чисто материалистични нагласи. Нуждаете се от опрна точка и не рядко я намирате в практични личности със земна природа. В този случай- безспорно те се стремят да ви променят, а вие- тях, докато не се открие вътрешен баланс и вид “осъзнаване”.
Ако Слънцето ви е Огън, а Асцендентът Вода /Рак, Скорпион, Риби/ или сте огнен зодиакален знак, но сте родени на дати- 02, 07, 11 , 20 и 25- тогава вие сте подчертано емоционални, нуждаете се от повече внимание и сте склонни на крайни емоционални преживявания, изпивате “чашата до край- дори и да е горчива”, за да заредите сетивата си и получите духовно прозрение. Обикновено това постигате с партньори под влияние на Вода /Рак, Скорпион, Риби/.
29423Вода
Вие сте под влияние на тази стихия, ако Слънцето или Асцендентът ви са Рак, Скорпион, Риби.
Водата помага да се ПОЧУВСТВА живота- проникновено, интуитивно, дори осъзнато, като се достигне до самата същност. Водата надарява родените със сензитивност, благодарение на която може да се изпита вкуса на сладостта, горчивината, удоволствията. Счита се, че този елемент е основна градивна еденица на живота, без която няма съдържание.
По правило Водата е пасивна, заема различни форми и се нуждае най-много Земя, за да реализира потенциала си. За това, ако Слънцето ви е във Вода, а Асцендентът в Земя /Козирог, Телец, Дева/ или сте родени на дати- 04, 08, 13, 17, 26 – вие умеете да претворявате мечтите си в реалност много повече от останалите.
Освен това сте склонни да привличате практични натури, земен тип.
Ако Слънцето ви е във Вода, а Асцендентът във Въдух /Водолей, Везни Близнаци/ или сте родени на дати- 05, 14, 23, тогава във вас се “съревноват” две стихии, понякога обединяващи се зад една кауза, но често разделени от нерабираеми и противоположни аргументи. Така вие се превръщате в неспокойна и търсеща натура, нуждаете се от “пътеводител” и често го откривате в амбициозни или твърде различни, предизвикателни партньори, символизиращи свободата и независимостта, подобно на Въздуха.
Ако Слънцето ви е във Вода, а Асцендентът в Огън или сте родени на дати 01,03, 06, 09, 10, 12, 18, 19, 21, тогава вие сте подчертано емоционална личност, която “кипи” в живота. Силни страсти и романтика постоянно се гасят и отново се разгарят, докато не се открие някаква умерена температура. Така вие се учите да владеете чувствата си, борите се за “емоционална независимост”, като привличате опасни за вашата същност партньори– в пряк или преносен смисъл.
Ако Слънцето ви е във Вода и Асцендентът е във Вода или сте родени на 02, 07, 20, 25 – това може да означава, че сте една творческа личност, хармонична и романтична- тенденция, която да влеете в живота, така че да увлечете след себе си почитатели или надеждни партньори, точно толкова чувствени и харизматични, колкото вас самите. Но може и да означава, че ви липсва достатъчно енергия и инициативност, че сте склонни да изкривявате действителността и съществувате повече във въображението си, отколкото в реалността. Тогава ще привличате измамници, манипулатори, “артисти по душа”, докато не свалите “цветните очила” и не си придадете устойчива визия.
53785Въздух
Вие сте под влияние на тази стихия, ако Слънцето или Асцендентът ви са Водолей, Везни, Близнаци.
Въздухът символизира връзката между индивидите, комуникацията, интелекта. Способността да се разсъждава, като се отчитат фактите. Освен това, тук са водещи полезните аргументи, а не емоциите.
Ако Слънцето и Асцендентът ви са във Въздух или сте родени на 05, 14, 23- вие притежавате интелект над средното ниво. Лесно прозирате до същността, но сте твърде независими и почти толкова неуловими- подобно на въздуха…Можете да преследвате целите си безпристрастно, а в някой случаи и безкруполно, защото не сте обременени от излишни “тежести”, а се носите като вятъра към мечтите си.
Партньорът, който привличате може да е всякакъв, но не и глупав. Вие обичате интелектуалните разговори, но често страстта остава на заден план и крие опасност да ви превърне в само-достатъчна персона или скитник.
Ако Слънцето ви е във Въздух, а Асцендентът в Огън или сте родени на 01, 03, 09, 10, 12, 19, 21 и 30 – вие притежавате достатъчно амбиция и интелект, находчивост и прозорливост, така че да откриете най-верния или най-подходящия за вас път към успеха. Обикновено сте лидер, притегателен “център” за мнозина, защото сте позитивни и енергични. Това е щастлива комбинация, която минимализира други негативни влияния на хороскопа, ако съществуват такива.
Привличате се от “огнени” и дейни партньори, които да ви амбицират, стимулират.
Ако Слънцето ви е във Въздух, а Асцендентът в Земя /Дева, Козирог, Телец/ или сте родени на дати- 04, 08, 13, 17, 22, 26- вие сте склонни да поемате отговорности, които или не са ви твърде приятни или са извън силите ви. Така рано или късно губите контрол над ситуацията и изненадвате дори себе си със собствените ви реакции.
Склонни сте да привличате партньори, които постоянно ви “приземяват”, карат ви да забавите ход, за успеете да “уловите детайли от пейзажа” и заобикалящата ви действителност. Това се оценява като полезно, а от вас самите – често и като дразнещо.
Ако Слънцето ви е във Въздух, а Асцендентът във Вода /Рак, Скорпион, Риби/ или сте родени на дати- 02, 07, 11, 16, 25 и 29- тогава вие сте сложна и трудна за разгадаване личност, противоречива, която се лута между доводи и контра доводи.
Склони сте да привличате партньори, които или са твърде различни от вас или пък твърде предизвикателни, така че да ви принудят да погледните истината от различни ъгли и преди всичко да откриете баланс, компромисна точка вътре в самите вас. Едва тогава личният живот се уравновесява.
9689Земя
Вие сте под влиянието на елемента Земя, ако Слънцето или Асцендентът ви са в зодиакалните знаци Дева, Козирог, Телец.
Земята е фундамента, без който нашият свят не съществува. Същността на Земята е да бъде твърда и устойчива на влияния. Земята “помни”, това е най-дълго съхраняващата стихия- всички белези, последствия, граници и придадени форми на времето са по нея.
За това, тя често символизира мъдростта, безпристрастността и преди всичко – практичността.
Ако Слънцето ви е в елемента Земя, а Асцендентът е във Вода /Риби, Рак, Скорпион/ или сте родени на 02, 07, 11, 16, 20, 25- вашите действия винаги дават плодове. Вие можете да “нахраните” и себе си и околните с полезни и градивни идеи, мероприятия, инициативи. Възможно е да заемете позиция повече да се раздавате, но в тези случаи придавате смисъл на усилията си, а и сте най-щастливи.
Нуждаете се и привличате партньори, които да ви захранват емоционално, които са чувствителни и/или одухотворени. Но в друг вариант, можете да сте притегателен център и за използвачи, които само да се възползват от щедрата ви природа.
При всички случаи отличен потенциал и богатство от възможности, но реализацията им не рядко се влияе силно от човека до тях.
Ако Слънцето ви е в елемента Земя, а Асцендентът в Огън или сте родени на 01, 03, 09, 10, 18, 19, 21, 27, 28- за вас е много важно да намерите подходяща цел или човек, която да ви стимулира и да насочите упоритостта си. Тогава се превръщате в преуспяваща личност, добре реализирана и авторитетна особа, която рядко се разминава с поставените цели. Но, ако избраната посока е неподходяща – упоритостта е способна да изпепели истинската ви същност, а поведението ви да се тълкува като маниакално.
Вие се нуждаете повече от останалите от реални успехи, бездействието ви е чуждо и често се привличате от партньор, който е различен твърде от вас, но ви подтиква да се “надскачате” и дори да се променяте чрез компромиси, доказване на способностите ви и т.н.
Ако Слънцето е в Земя, а Асцендентът във Въздух или сте родени на 05, 14 и 23 – вие сте сложна и противоречива личност, която рядко е доволна от постигнатото. Неудовлетворението може да е стимулиращо, но може и да действа твърде разрушително при осъществяването на трайни връзки. Идеални образи няма и когато го осъзнаете- личният ви живот се успокоява.
Ако Слънцето е в Земя и Асцендентът е в Земя или сте родени на 04, 08, 13, 17, 22, 26- вие сте твърде упорити, праволинейни и прагматични. Трудно ви е да промените тезата, мирогледа, начина си на съществуване. Това може да е повод за забележителни успехи, както знаем – без постоянство няма значими победи. Но, ако избраният път е твърде трънлив, а вие го следвате неотклонно, тогава ще пропуснете доста щастливи шансове или всичко ще се свежда до рутина, задължения и т.н.
Склонни се да привличате подобни прагматични натури и в този случай е целесъобразно съзнателно да се стремите и да си създавате вид развлечения, за да избегнете отчуждението във времето.

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *