Асцендент и релокации Интересно

Асцендент Козирог в натална карта или при релокация

С този Асцендент вашите амбиции ще се усилят в пъти. Козирог е символ на придобития авторитет, на стабилността, на успеха, на добрия социален статус…

Всички тези теми постепенно и по един естествен начин ще се превърнат във водещ мотив във вашия живот. Паралелно с това вие все повече ще осъзнавате необходимостта да поемате отговорности, да бъдете по-концентрирани, мобилизирани, защото осъзнавате, че нищо в този живот не идва даром. В друг случай-променените нагласи в живота ще дойдат от увеличаващата се предразположеност да се тревожите за дори и за по-дребни предизвикателства, които ще ви дестабилизират, ще направят бъдещото ви неясно или без перспективно. С Асцендент Козирог вие определено ще започнете да се взирате и в по-далечното бъдеще, ще се придържате към правилото: „нека в живота сезонът да е лято, но ако дойде зимата- да сме подготвени”…Нека да припомним, че Козирог владее едни от най-суровите месеци през годината и само с качества като неговите може да се оцелее през това време. Това е асоциативна препратка, която ще продължи да обяснява, че с този Асцендент вие ще сте все по-подготвени за своеобразни трудности, защото реално ескалират такива обстоятелства или понеже вашите нагласи и виждания са такива…Но каквото и да е- вие ще калите вашия характер и ще придобиете качества, които никой не може да ви вземе.

Асцендентът Козирог не обича да експериментира, не поема излишни рискове, но се отличава с упорство, лидерски способности, които се отключват, надграждат и по един естествен начин стъпка след стъпка изкачват личността нагоре и към поставена цел, най-често свързана с отлични обществено-значими или управленски позиции.

Светът на Козирог най-често е изпълнен с предизвикателства, които са от типа на онези,  с които се срещаме, когато трябва да изкачим една планина и да се доберем до набелязания връх. А, да, да подчертая- винаги ще има върхове за изкачване, които ще привличат  вниманието ви неудържимо и ще бележат изпрания от вас път. …

В известна степен- успехите на хора с Асцендент Козирог са гарантирани, стига личността да не е слаб характер и с лошо поставен Сатурн, тогава този Асцендент може да го „смачка“ под изискванията си, тежестта си…

Освен това бързи успехи не могат да се очакват, но бавни и следствие на натрупан опит и авторитет-да.

В каква сфера ще трябва да полагате повече усилия, да придобивате качества, да проявявате упорство- разбирате от това, къде се намира Сатурн /управителят на Козирог/.

Сатурн в 1 дом– ако искате да развиете вашата упоритост, да се научите да носите повече отговорности, също- да станете по-самостоятелни, независими и устойчиви на външни влияния, тогава- Сатурн ще ви помогне в тази посока, ако е добре аспектиран. Вие ще демонстрирате пред околните известен консерватизъм, но и надеждност, ще успявате да защитавате гледната си точка и интереси и като се осланяте на опит, знания…Вие ще вдъхвате доверие, но и респект, не е изключено да създадете една невидима граница между вас и околните, която никой няма да може да премине, така че да ви накърни. С този Асцендент вие ще владеете себе си все повече, а по този начин и както се казва ще можете да владеете и света, ще бъдете определящ фактор за собствения си живот, често- и този на другите. Това безспорно е сила, но и отговорност, така че понякога може да имате усещането, че всички тежести са стоварени върху вас. Ако Сатурн е в напрегнати аспекти, тогава- по-добре да си изберете друг Асцендент, защото може да се превърнете в огорчен егоист или пък- постоянно да се изправяте пред трудности, които ще се отразят и на физическото ви, емоционално здраве и не само…

Сатурн във 2 дом– финансовата стабилност ще се превърне във водещ мотив и цел във вашия живот. Вие ще развиете отличен финансов усет, но ще се стремите към надеждни доходи, дългосрочни…Може печалбите да не идват спонтанно и веднага в живота ви, но с натрупването на опит и авторитет- източниците на печалба ще стават все по-устойчиви и такива, които никой не може да ви вземе. Не може да се каже, че ще получавате подаръци от живота, но ако Сатурн е добре аспектиран- вие бавно и сигурно ще имате шанс да натрупате богатство или поне- ще имате регулярни, дори и да не са твърде високи доходи. Ако търсите материална сигурност- Сатурн ще помогне в това направление, но както казах вече- не даром, а следствие на собствените ви качества, които ще бъдат материализирани и реализирани на практика. Възможно е да полагате и повече усилия, така че да бъдете по-здрави, защото няма по-голяма ценност от здравето. Ако Сатурн е в напрегнати аспекти, тогава пермаментно ще се сблъсквате със затруднения пи придобиване на онова, което желаете, може да изпаднете в нищета и е по-добре да си изберете друг Асцендент.

Сатурн в 3 дом–  това положение на Сатурн ще ви помогне да се концентрирате, ще има благоприятно въздействие върху вашата памет. Вие ще сте по-склонни да се придържате към фактите, а не красиви думи и много ще е трудно някой да ви подведе, излъже. Ще се фокусирате само върху въпроси и идеи, които могат да допринесат за по-доброто ви бъдещо развитие и без да се оставяте емоциите да ви водят. Дисциплината на вашия ум ще се превръща във водещ фактор, който ще даде направление на всички останали сфери от живота. Ще се стремите да създавате контакти предимно с хора, от които можете да научите нещо, които са вид авторитети в собствените ви представи. Така, вия няма да допускате лесно хора до себе си, но малцината, които ще се радват на вашата компания ще бъдат избрани, способни да допринесат за вашия собствен престиж и по-добри позиции. Вие ще усъвършенствате вашите комуникативни умения така, че да накарате околните да ви слушат, да се съобразяват с вашата гледна точка. Авторитетът и стабилните социални позиции, към които се стремите ще можете да придобиете чрез ораторските ви способности, начин на мислене, изразяване, знания, връзки, които създавате. Ако Сатурн е в напрегнати акпекти, точно обратното- не е изключено да дразните околните, да липсва добра комуникация, която ще ви въвлича в постоянни конфликти, неразбирателство с близкото ви обкръжение и т.н.

Сатурн в 4 дом– ако искате да сте лидер у дома, вие да „диктувате правилата на играта“ в семейството си, значи- това е правилната позиция, ако Сатурн е добре аспектиран. В друг случай- това е подходящо положение за онези, които имат намерение да се занимават с недвижимо имущество или могат да се развиват кариерно чрез семеен бизнес, като извършват част от дейността си у дома. Въпреки всичко Сатурн ще е повод за известно натоварване, което ще усещате като отговорност спрямо близките си, спрямо чисто битови приоритети. Ако Сатурн е в напрегнати аспекти, тогава вашето семейно благополучие ще бъде сериозно нарушено. Може да ескалират недоразумения, своеобразна борба за надмощие, прекалено тежки отговорности за член от семейството и т.н. Ако Сатурн е в напрегнати аспекти, тогава ще е по-добре да си изберете друг асцендент.

Сатурн в 5 дом–  това положение на Сатурн ще ви помогне да овладеете вашите емоционални преживявания. Вие няма да допускате лесно някой в сърцето си, първо ще го преценявате по един хладен и безспристрастен начин, например- до колко отсрещната страна  е надеждна, че и перспективна. Няма да търпите вид нелоялност, но за това пък, ако се обвържете- самите вие ще проявявате постоянство, което ще буди уважение и ще заздравява отношенията ви. Въпреки всичко с това положение на Сатурн вие понякога ще изглеждате в очите на близките си по-хладни, недостъпни, неемоционални, а в по-крайни форми- егоисти. Вие пък ще приемате, че близки до сърцето ви хора /партньори, пораснали деца/, освен всичко друго са и отговорност, която ви натоварва и ще пестите вашите емоционални, физически или финансови ресурси или няма да позволявате да се преминават определени граници. Тази позиция е добра, ако желаете да се реализирате като преподавател, ако имате собствен бизнес, ако желаете да реализирате целия си потенциал в собствени проекти или чужди, но там, където можете да утвърдите авторитета си, да заемете лидерски позиции. С това положение- вашето Его и независимост няма да понасят вмешателство и вие ще сте или на свободна практика или ще сте управленци в чуждо пресприятие. Ако Сатурн е в напрегнати аспекти- чувството на самота може да стане смазващо, прекалено голямо бреме.

Сатурн в 6 дом– със Сатурн в 6 дом вие може да се превърнете в работохолици. Ще полагате системни усилия, упоритост, за да се докажете на работното място. Вашата работа може да е доста натоварена от ангажименти, но и резултатна. От вас ще се изисква големи служебни отговорности, но ако Сатурн е добре аспектиран, тогава причината ще бъде в управленските ви позиции или престижни постове, естеството на самата работа…вие може да сте лидер, авторитет сред вашите колеги, с времето и с натрупването на опит, знания- да се налагате, да бъдете незаменим, важен, определящ фактор, който буди уважение и не само…Ако Сатурн е в напрегнати аспекти, тогава натовареността няма да дава желаните резултати, а по-скоро ще ви натоварва физически така, че може да пострада и здравето ви, това да доведе до изтощение, неудовлетвореност и т.н.

Сатурн в 7 дом– ако се стремите да наложите авторитета си сред другите, да имате стабилна подкрепа от страна на влиятелни личности, по-възрастни или власт-имащи фигури, да влизате в стабилни съюзи, дълготрайни и надеждни, тогава- това е подходяща позиция. Със Сатурн в 7 дом вие внимателно ще преценявате кого допускате до себе си, в личен и делови план. Ако Сатурн е добре аспектиран, тогава вие ще имате точна, реалистична преценка за другите и ще взаимодействате само с онези, които са перспективни, лоялни, сериозни, с добър социален статус и способни да допринесат и за вашите собствени и по-престижни обществени позиции.  Това положение е подходящо за създаване на надеждни партньорски отношения. Надеждни партньорски отношения обаче не означава „лесни“. Напротив, независимо как е аспектиран Сатурн- важни за вас хора, с които се обвързвате ще се превръщат във ваши учители, с които трябва да се съобразявате, по различни поводи ще зависите повече от тях, но и ще се развивате чрез тях. Ако Сатурн е в напрегнати аспекти, тогава ще ви изглежда, че съществувате във враждебна среда.

Сатурн в 8 дом– това положение ще развие у вас отличен финансов усет и вие ще знаете как да се възползвате от другите, така че да получавате от тях финансова или морална подкрепа. Това положение ще усили желанието ви за контрол и власт буквално и в един по-широк смисъл, както върху важни за вас хора, които влияят на благоденствието ви, така и върху вас самите. Тихи, но силни и упорити страсти, желания, които владеят душата ви ще се превръщат в повод перманентно да се развивате, променяте, да градите стратегии, така че да постигате своето. Когато си наумите нещо, тогава почти никой или нищо няма да може да застане на пътя ви към своеобразна победа. Можете да се развиете добре в държавни, силови, финансови или други институции, които ще ви дадат финансова стабилност или престиж. Въпреки всичко животът ви ще е изпълнен с перманентни предизвикателства, които ще ви подтикват да овладявате вашите страсти…Към секса ще имате сериозно отношение или може да се сблъскате с някой затруднения, дори липса на стабилност, подозрителност, ако Сатурн не е добре аспектиран. В такъв случай- постоянно ще се налага да плащате своеобразен данък или цена, за да задържите до себе си хора, обстоятелства…

Сатурн в 9 дом– вие ще имате сериозно отношение към бъдещото си развитие, а не лековато…тази позиция ще ви подтиква да увеличавате вашите знания, образование и чрез повишаване на квалификацията ви, собственото ви развитие- вие ще растете в социален план, можете да заемете престижни постове. Това е отлична позиция за бавно, но сигурно изкачване по йерархичната стълбичка. Концентрирате се върху въпроси, които ще допринесат за моралното ви и духовно израстване. С тази позиция на Сатурн вие ще умеете да сглобявате една по-цялостна, но и обективна картина на живота си, ще анализирате миналото и ще можете по един практичен начин да предвиждате  по-далечното бъдеще, така че да не се изгубите, образно казано, за да изберете най-правилното направление на развитие. Растежът при вас ще бъде плавен, умерен, няма да поемате излишни рискове. Ако Сатурн е добре аспектиран, тогава ще откриете стабилност и добра социална реализация в чужбина, като пътувате…При напрегнати аспекти- съмнения ще опорочат вашите възгледи, трудно ще градите дълги връзки и перманентно ще усещате ,че сте ограничен от външни обстоятелства, които не можете да преодолеете.

Сатурн в 10 дом– по дом Сатурн тек ще е „на трон“, в най-голямата си сила и изглежда, че вашият живот ще е стабилен, градивен, но не даром, а следствие на упоритост, натрупан опит и авторитет, придобити качества, които демонстрирате и те се ценят по-достойнство. Ако Сатурн е добре аспектиран- лидерските ви или управленски позиции са почти гарантирани. Вашите високи амбиции ще ви мобилизират, ще ви дърпат напред и нагоре, няма да ви дават покой докато не постигнете своя висока цел, а после…после ще се устремявате към друг връх. Ако Сатурн е в напрегнати аспекти, тогава дори и да се изкачите нагоре, пак ще съществува голяма вероятност да „паднете от високо“, а най-неприятното е, че може да се сблъсквате с трудности и предизвикателства на всички нива от живота.

Сатурн в 11 дом– вие ще се стремите към заемането на лидерски или управленски позиции в колектив и действително ще можете да заемете такива, ако Сатурн е добре аспектиран. В такъв случай- вашето сериозно о и отговорно поведение ще будят респект, уважение, доверие. Въпреки всичко, прекалено сериозното ви отношение ще създава невидими граници между вас и околните. Вие самите ще допускате малцина до себе си, ще развиете склонност да ги преценявате  обективно, но и критично- според това до колко са лоялни, но и успешни, перспективни, способни да допринесат за вашия собствен престиж. Малцина ще допускате до себе си, но ако Сатурн е добре аспектира, то те действително ще се превръщат в мост към собствените ви успехи. Ако Сатурн е в напрегнати аспекти, тогава трудно ще виреете в колектив, а бъдещето ви ще изглежда някак по-страшно и несигурно, в черно-бели краски.

Сатурн в 12 дом– това е слаба позиция за Сатурн и независимо как е аспектиран. Вашата сигурност ще е извън контрола ви и по-скоро зависеща от благосклонността на Съдбата или външни обстоятелства. Всичко постигнато до този момент с времето ще ерозира, а вие ще се слъсквате с тайни-врагове, обстоятелства, психиката ви ще е доста по-уязвима, както и физическото ви здраве. Ако Сатурн е добре аспектиран- трудностите, с които се сблъсквате ще доведат до духовно израстване, способност да овладеете скрити пороци, ако ги имате, може да развиете интерес към благотворителност или да се реализирате добре чрез социално-значими дейности, чрез талант, ако имате такъв. Може да попаднете и под тайна опека, която да ви пази. При напрегнати аспекти- трудно ще имате стабилност, може да се превърнете в асоциален тип, да сте застрашени от затваряне- в институция, вашето тяло или съзнание..

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *