Асцендент и релокации

Асцендент Риби при натална карта или релокация

Този Асцендент ще усили вашата емоционалност, сензитивност и интуиция в пъти.  Вие ще можете много по-лесно да разбирате другите, а това ще ви помага да проявявате повече емпатия и състрадание.  Ако искате да се развивате чрез ваш талант, който притежавате, да разгръщате потенциала си в една творческа посока- това ще бъде подходящ асцендент за вас.

Същевременно обаче, вие ще бъдете толкова възприемчиви към другите, че буквално ще започнете да попивате техните настроения като гъба.   За да се предпазите вие или трябва да се обграждате само с позитивно настроени хора, които ви помагат и подкрепят или е полезно в наталния си хороскоп все пак да имате силно поставен Сатурн, така че да съумявате да се предпазвате от негативни влияния или да ви е възможно да слагатае  своеобразна граница между вас и  другите, така че да се храните- психическото и физическото си здраве.

В позитивен вариант-  вие ще можете да навлизате в забележителна дълбочина на случващото се вътре във вас и около вас, така ще проследяват и причинно-следствени връзки, а това е в основата на шанса- човек да може да направлява своя живот… Вие може да се превърнете в своеобразен  кукловод за  хората около вас, понякога може да използвате това в позитивна посока, но не е изключено и да решите да злоупотребявате, всичко зависи от личностните характеристики, които показват върху каква почва ще се разгърне този асцендент и съответно какви възможности ще даде.

Асцендентът Риби може да ви помогне  в духовни сфери, такива, които засягат религия или други екзестенциални теми. Ако това са вашите интереси  и управителите на асцендента- Юпитер и Нептун са добре аспектирани, тогава вие може да  бъдете закриляни от висшите сили и да стигнете много далеч.

Трябва да се има предвид обаче, че този асцендент е слаб  за физическото и психическото здраве, те са по-уязвими от обикновено  и човек трябва да се пази повече от негативни външни влияния, включително пороци, към които човек може да започне да проявява интерес  като упойващи вещества, алкохол, цигари  и т.н..   Как ще се реализира този  Асцендент- много зависи от това къде и как са  поставени управителите на Асцендента.

Юпитер и/или Нептун в 1 дом–  Юпитер в първи дом ще ви помогне да разширите съзнанието си по чисто духовни въпроси, ако имате талант, той ще се усили допълнително и ще насочи светлините на прожекторите към вас. Ако Юпитер е добре аспектиран, тогава вие ще се радвате и на доза късмет.  С по-голяма лекота ще постигате целите си, може да разчитате на вид опека от страна на влиятелни личности, добронамереност от околните- общо, следствие на собственото ви излъчване, щедрост и доброта,  които сте склонни да излъчвате.  Юпитер в първи дом и като управител на Риби- може да създаде известна леност или склонност да си угаждате, да се движите повече по течението и трябва да се пазите от подобна предразположеност. Съществува опасност и от натрупване на килограми, особено, ако Юпитер е в напрегнати аспекти. В такъв случай- ще развиете грешна представа за себе си, а това по един естествен начин ще доведе до разочарования.

Нептун в първи дом ще усили вашата интуиция в пъти, както и талант, особено, ако притежавате такъв. Може да развиете афинитет към киното, музиката, изкуството- общо и да се реализирате чрез тях по един чудесен начин, предимно ако те са добре  аспектирани. При добре аспектиран Нептун и в първи дом-  вие буквално ще усещате околните и може да се възползвате от това. При напрегнати аспекти- може да загубите представата за реалността, може постоянно да играете  и да загубите връзка с вашата същност със съответните последици.  Вие все едно ще се оглеждате в криво огледало- вас и реалността около вас без да може да видите обективната картина.

Юпитер и/или Нептун във втори дом–  Ако Юпитер е добре аспектиран,  тогава вие ще можете да печелите над средното ниво и може да разчитате на доза късмет в тази посока, ще имате шанс да разгърнете потенциала си и да материализирате вашите мечти.

При напрегнати аспекти обаче, Юпитер ще ви направи материалист с голямо самомнение, но без реална представа за собствените си възможности. Вие може да развиете усет към лукса, да харчите над средното ниво, да разхищавате средства, които могат да застрашат вашата финансова сигурност и стабилност.

Нептун във втори дом- може и да ви даде уникални шансове за печалба, нетрадиционни,  от типа на- „ от нищо да получавате нещо“. Ако Нептун е добре аспектиран, тогава вие ще развиете отличен спекулативен и финансов усет, можете да стигнете до богатство, ако се занимавате с  изкуство или пък социално значими дейности,  може да печелите чрез петрол, лекарства,  в сферата на химическата индустрия.

При напрегнати аспекти- ще имате усещането че парите буквално изтичат  между пръстите ви, освен това ще бъдете силно застрашени от измами,  грешни стъпки по чисто материални приоритети.

Юпитер и/или Нептун в 3 дом–  Юпитер от 3 дом ще ви даде шанс да разширите повече вашето съзнание към мнения, които са различни от вашите. Промяната във вашата гледна точка ще бъде напълно позитивна, ако Юпитер е добре аспектиран и вие по един естествен начин ще увеличите вашите контакти, ще се радвате на повече подкрепа от страна на околните, ще съществувате в благоприятна среда, която подкрепя идеите и намеренията ви. Щастливи срещи, контакти, включително с благодетели и влиятелни фигури. Ще расте любопитството ви и знанията ви, ще развиете ораторски умения и ще печелите от дар словото си. При напрегнати аспекти към Юпитер- комуникацията ще бъде изкривена, ще очаквате повече от другите, отколкото да получавате, самите вие може да давате щедри обещания, които после не можете да изпълните.

Нептун в 3 дом- ако е добре аспектиран- забележителни успехи чрез творчески начин на мислене и изразяване. Успех при занимания с музика или творчески начин на комуникация. Може да се обградите с одухотворени и емпатични, талантливи личности и със съответните ползи. При напрегнати аспекти- трябва да се пазите от измами, особено при преговори, сключване на договори. При обмен на информация- все по-трудно ще различавате истината от лъжата, самите вие може да сте по-склонни да изкривявате изказаното, чутото…

Юпитер и/или Нептун в 4 дом– Юпитер в 4 дом ще ви фокусира върху приоритети, които са свързани с вашия дом и семейство. Ако желаете да се сдобиете с комфортен дом, да разширите благосъстоянието в семейството, броят на членовете и т.н., тогава това е подходящата позиция, стига Юпитер да е добре аспектиран. Ще се радвате на щедрост от страна на близките си, можете да развиете собствен бизнес или ще разгърнете най-добре потенциала си в дома и семейството си. При напрегнати аспекти- твърде много очаквания, прекалено много вложения в дом, семейство, които после могат да се окажат нецелесъобразни.

Нептун в 4 дом- ако е добре аспектиран ще създаде особена духовна близост в семейството, също и привързаност, висока, почти идеалистична атмосфера. Вероятно между вас ще се отключи способност за психична, интуитивна близост, грижа и емпатия едни към друг. При напрегнати аспекти- дълбока и подсъзнателна тревожност, която ще подкопае вашата вяра, психична устойчивост, може да отключи необясними страхове. Не е изключено да се налага да обръщате повече внимание на член на семейството поради проблем или грижа. Необходимост от пътувания, опасност от загуба на дома поради измами или нещастни случаи.

Юпитер и/или Нептун в 5 дом–  и двете планети в този сектор ще отключат талант, който може да се реализира по оптимално добър начин. Юпитер в 5 дом и добре аспектиран- щастие в любовта, с деца, с бизнес начинания, творчество, хоби, което може да е професионална реализация. Доза късмет във всички любими начинания. При напрегнати аспекти към Юпитер- множество любовни авантюри, преувеличени очаквания и съответно- разминавания с тях. Преразход и разпиляване на енергия в неправилна посока. Желание за бързи печалби или реализация без много труд, понякога- интерес към хазартни печалби, но това води по-скоро към загуби.

Нептун в 5 дом и ако е добре аспектиран- успех при занимания с творчество, включване на изобретателен, интуитивен, креативен подход, така че да се сбъднат сърдечни желания. Находчивостта при бизнес начинания нараства  в пъти и чрез спекулативен усет човек може да спечели много, по един почти гениален начин. Близостта с любими хора /деца, партньори/ е доста силна, интуитивна, духовна, емпатична. Странни преживявания в любовта и при забавления. При напрегнати аспекти- сърдечни тревоги, разочарования, измами. Трябва да се внимава да не се отключи прекалено влечение към развлечения, които включват и аморални елементи. Загуби при спекулативни или хазартни инициативи.

Юпитер и/или Нептун в 6 дом– Юпитер в 6 дом и при добри аспекти- фокусът е върху професионалната реализация, човек открива своето подходящо място, в което може да получи морално удовлетворение, щастие и да се радва на доза късмет, а може и покровителство от страна на високо-поставена личност. Използването на висока квалификация се оказва подчертано полезно. При напрегнати аспекти- разпиляване н различни посоки, липса на дисциплина или интерес при професионална реализация, честа смяна на работа или разминавания с очаквания.

Нептун в 6 дом- фокусът е върху професионалната реализация отново, а човек се осъществява най-добре, ако в нея е включена доза творчество или  изобретателен, спекулативен подход. Успех при занимания с химия, фармация, петрол, алкохол, цигари, нетрадиционна медицина. При напрегнати аспекти- интриги на работното място, психическа напрегнатост в ежедневието, опасност от отключване на автоимунни заболявания,  инфекциозни заболявания, занижен имунитет.

Юпитер и/или Нептун в 7 дом– Юпитер в 7 дом и добре аспектиран- популярност, успехи при взаимодействие с „другите“-общо, намиране на вид покровители, успешно сътрудничество, щастие в партньорските отношения. Все пак и независимо как е аспектиран Юпитер- човек е по-зависим от одобрението и подкрепата на околните, а личното щастие е в техните ръце. При напрегнати аспекти- разочарования при взаимоотношенията с важни за живота хора, които влияят на вектора на развитие, усещане за несигурност, липса на подкрепа…

Нептун в 7 дом- фокусът е върху възможността да се открие духовна подкрепа от страна на партньори, лични или делови, да се постигне популярност, ако човек е с творческа ориентация за реализация. Все пак образът на отсрещната страна се идеализира. При положителни аспекти към Нептун- привличат се духовни, творчески партньори. При напрегнати- измами и разочарования от „другите“.

Юпитер и/или Нептун в 8 дом– Юпитер в 8 дом и добре аспектиран- крупни печалби следствие на подкрепа и одобрение от страна на влиятелни личности, партньори, финансови и държавни институции. Щастието е променлива величина, но се надграждат и усъвършенстват качества, за постигането му. Забележителен любовен живот. При напрегнати аспекти- загуби при финансови спекулации и взаимодействие с чужди ресурси- на партньори, банки и т.н. Големи разходи, инвестиции и планове, но неточни и с опасност от банкрут. Сексуалните отношения са бурни, изтощаващи или разочароващи.

Нептун в 8 дом и добре аспектиран- финансов и спекулативен усет е повод да се контролират и насочват чужди ресурси, може да се печелят крупни суми по един невероятен, почти гениален начин. Човек умее да манипулира другите и да ги кара да работят в негов интерес, но без да се преминават определени морални граници. Странни сексуални фантазии и преживявания в любовта.

При напрегнати аспекти към Нептун- измами при взаимодействие с чужди ресурси, неправилни финансови сделки и спекулации, които водят до загуби. Човек се чувства крайно несигурен, измамен, без здрави опори в личен и делови аспект.

Юпитер и/или Нептун в 9 дом– Юпитер в 9 дом и добре аспектиран- това е една от най-добрите позиции на Юпитер, която ще дърпа личността напред и нагоре, ще разширява хоризонтите на развитие чрез пътувания, увеличение на знанията и квалификацията. Щастие и късмет при взаимодействие с чужденци, уреждане на правни въпроси, документи, включително с международен характер. Границите на възможното постоянно ще се преминават…При напрегнати аспекти- високо само-мнение и развиване на усещане, че всичко е възможно и никакви правила или норми не са чак толкова задължителни. Проблеми при пътувания, живот в чужбина, продължителни и водещи до загуби съдебни битки.

Нептун в 9 дом и при добри аспекти- забележителна духовна проницателност, израстване на духа. Разширява се интересът и съответно знанията в области свързани с изкуство, фармация, медицина. При напрегнати аспекти- моралните стойности се объркват и със съответните последици. Измами и несигурност при сключване на дълги договори. Опасност от „изгубване“ в един по-широк смисъл и при пътувания подчертано, но не само. Оказва се не рядко, че човек си е поставил далечна цел, тръгнал е на някъде, но е пристигнал другаде.

Юпитер и/или Нептун в 10 дом– Юпитер в 10 дом и добре аспектиран- щастие, успех в почти всички сфери от живота. Шанс за кариерно израстване, по-добро обществено положение, личността може да разчита на своя чар, широта на възгледите, че и на доза късмет и така да преуспява. При напрегнати аспекти към Юпитер- развива се голямо Его и самочувствие, което във всеки един момент може да се пукне подобно на балон, така че човек да падне от високо.

Нептун в 10 дом и добре аспектиран- излъчване на чар, загадъчност, емпатия, алтруизъм, одухотвореност- ще дърпат човек напред и нагоре. Амбициите се усилват в пъти и мечтите могат да се материализират. Изкачване по йерархичната стълбичка при занимания с фармация, химия, нетрадиционна медицина.  При напрегнати аспекти- човек започва да играе роли, прави доста неприятно впечатление или грешно. Много неприятна и деструктивна позиция, която ще подрие авторитета, имиджа и всичко постигнато до този момент.

Юпитер и/или Непутн в 11 дом– Юпитер в 11 дом и добре аспектиран- перманентно разширение на приятели, познати, на собственото влияние върху околните. Среща с благодетели, покровители, хора, които допринасят за щастието. Популярност, успех и късмет при обществено-значими мероприятия и инициативи. При напрегнати аспекти- много приятели, познати, но малко такива, на които може да се разчита. Разочарования при контакт с обществото, в което се съществува.

Нептун в 11 дом и добре аспектиран- особена духовна и емоционална връзка с обкръжението. Човек се свързва и привлича одухотворени, творчески, емаптични приятели, познати, които допринасят за сабственото им духовно израстване. Винаги има на кого да разчитат, особено при нужда. Фантазиите за бъдещето могат да се превърнат в реалност чрез подкрепа от страна на обществото, в което съществуват. При напрегнати аспекти- компания с лоши навици, аморално поведение, бъдещето е неясно, човек няма здрава опора и подкрепа в лицето на приятели, познати. Перманентни измами и разочарования.

Юпитер и/или Нептун в 12 дом– Юпитер и Нептун в 12 дом са подходящи в случаи, в които човек иска да се занимава с изкуство, благотворителност, социално-значими дейности, желае да се оттегли от суетата на света и да се отдаде на талант, усамотение, духовно развитие. Ако Юпитер и Нептун са добре аспектирани- човек може да има усещането, че има Ангел-Хранител, да усеща едно невидимо присъствие и закрила от висшите сили.

Ако Юпитер е в напрегнати аспекти- човек може да разпилее щастие и късмета си поради скрити и неясни желания, обърканост, несигурност, неправилни цели.

Ако Нептун е в напрегнати аспекти- опасност за психическото, а от там и физическото здраве. Самота, изолация, сблъсък с невидими опасности, криминални фактори.

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *