Интересно Любопитно

Кажи ми как държиш волана, за да ти кажа какъв си…

Изберете една от фигурките, които най-точно описват как вие държите волана на автомобила, това може да е ваш близък или пък просто може да предпочетете картинка, която най-силно ви привлича и вижте по-долу какви черти от характера разкрива това!

 

  1. Показва личност, която е отговорна, дисциплинирана и самоуверена. Вие сте практични, държите много на сигурността и в повечето случаи успявате да я постигнете. Не обичате да си губите времето в напразни ангажименти, а предимно такива, които ще ви носят ползи. Често разчитате предимно на себе си, а не на другите, когато преследвате успехите си. Понякога може да изглеждате студени или дори-самодостатъчни…Не говорите много, но в повечето случаи можеда се доверят другите на думата ви.
  2. Не е изключено да се нуждаете от повече подкрепа, поощрение и вид одобрение, за да бъдите сигурни във взети решения. Склонни сте да виждате опасности, където другите не ги забелязват и в оптимален случай това действително ще ви предпазва, ще ви съхрани. Известна неувереност във вас самите показва, че е от първостепенно значение- кого допускате до себе си и съответно от кого се влияете. Около вас може да има хора, които подкрепят самочувствието ви,  така че вие постепенно да ставате все по-силни,  но може да има и други,  които да ви действат подривно и  със съответните последици.  Все пак вие съзнателно и целенасочено трябва да работите върху позитивни оценки, за да сте по-спокойни,  защото само така ще вземате оптимално правилни за вас лично решение,  ще постигате повече успехи,  няма да попадате в опасни ситуации или поне ще ги минимизирате.
  3. Личност, която е склонна да държи волана по този начин- знае какво иска от живота и как да го постигне. Не й липсва самоувереност, кураж и амбиция.  Това може да са хора, които са лидери, отличават се от тълпата,  винаги успява да превъртят евентуални предизвикателства в полза. Обикновено имат бързи реакции, съобразителност,  така че да се справят с това, което застава на пътя им, буквално и в по-широк смисъл.  В повечето случаи са добронамерени, весели, предпочитана компания. Около тях другите могат да си почиват, да се разтоварват от евентуален стрес или пък да виждат,  че има изход и решение, ако се нуждаят от такъв… Може да се превърнат в първоизточник на енергия и кураж…
  4. Показва личност, която обича да отстоява мнението си,  трудно го променя и понякога може да изглежда по-скоро и надлива, отколкото диалогична. Такива хора могат да  утвърждават идеите си,  дори когато забелязват, че те са  губещи, неправилни субективни.  Все пак тяхната провилинейност кара  околните да се съобразяват с тях, по желание или принуда, иначе може да пострадат, буквално и в по-широк смисъл.  Сами могат да попадат в по- предизвикателни или конфликтни ситуации,  но за да се измъкнат от тях няма да е лесно,  докато не се отворят за  различна гледна точка или интереси от техните собствени. Ако решат-  мога да проявят забележително упорство, изобретателност,  така че в крайна сметка да постигнат своето,  защото не признават друго,  освен своеобразна победа.
  5. Тази поза може да покаже песимист или човек, който е огорчен  от определени хора, обстоятелства в живота… Може да счита, че е жертва или е недостатъчно разбран.  Не е изключено да има нужда да споделя, да излива душата си,  за да  изкарва на повърхността  онова, което се е натрупал дълбоко в същността му.  Такива личности може да страдат от достатъчно внимание,  да не им е лесно  да създават връзки,  защото и собствените им изисквания не са малко.   Не е изключено да са твърде самовглъбени в собствените си преживявания.  В оптимален случай са ярки индивидуалисти, които успяват да наложат волята си, да се откроят над другите. Малцина са техни приятели, но са такива, на които може да се разчита.
  6. Предпочелите тази картинка са достатъчно самоуверени в себе си,  знаят какво могат,  но не злоупотребяват със своите качества и способности. Умеят да се отпускат, да се наслаждават на живота,  но не губят контрол над себе си,  над определени тенденции,  амбициозни са и не губят целите си от поглед, така че в повечето случаи- контролират и насочват тенденциите  в оптимално правилна и позитивна за тях посока.  Съчетават в себе си оптимистичен и реалистичен възглед, не им  пречи да вярват в чудеса и във висши сили, а същевременно- да са здраво стъпили на земята, когато това се налага. Вземат целесъобразни решения,  ценят свободата, креативността и често са приятна и предпочитана компания,  защото намират най-правилния подход към другите. Бързи и точни реакции, буквално и в по-широк смисъл…
  7. Тази картинка описва личност, която е романтична, идеалистична и/или  мечтател, който е с поглед вперен в по-далечното бъдеще… Мисли мащабно, може да действа по подобен начин, но да обягват детайли, които са съществени,  способни са да го „ спънат“  и да променят предварителните му планове. Животът на такива хора може да е изпълнен  с перманентни промени или разминаване с някой очаквания, същевременно- внезапно могат да се разкриват варианти, които са като своеобразна компенсация. Препоръчително е такива хора да не се разпиляват в различни посоки, да бъдат „ по-събрани“  и да си поставят цели, които да преследват стъпка след стъпка, за да не се изгубят, образно казано  или за да не попадат в по-рискови ситуации, обрати и т.н.  В оптимален вариант- животът е като приключение,  достатъчно интересен, дори и да е по-бурен, в който винаги възникват шансове, приятни преживявания…
  8. Показва експресивна и енергична личност, която обича да привлича внимание, да налага волята и мнението си. Такива хора често считат, че  „светът се върти около тях“ или така се налага. Може да са понякога нервни и дори агресивни, но трудно понасят да им опонират, да спорят с тях, защото те винаги са прави,  а тяхното мнение е като „последна инстанция“. Околните трябва да се съобразяват с тях или отпадат от обкръжението им. Умея да подчиняват другите, но се учат по трудния път на опита  и с времето се научават  да бъдат по- диалогични,  да изглаждат „ някои ръбове“, за да бъдат по-щастливи и дори по- здрави.

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *