Цитати от книги

Как да върнем своята благодат

В снежна и студена утрин човек забелязал, че стъпки стигат до двора, но не влизат в дома му, а се отправят в далечината. Учудил се мъжът, замислил се и решил да ги последва.

В снежна и студена утрин човек забелязал, че стъпки стигат до двора, но не влизат в дома му, а се отправят в далечината. Учудил се мъжът, замислил се и решил да ги последва.

Дълго вървял, изморил се и накрая на силите си забелязал пещера пред себе си. Влязъл вътре и се провикнал: “Хей, ти, кой си? Защо си ме посетил без да ми се обадиш, а после си си тръгнал?”. От вътре се чул глас: “Аз съм твоята благодат. Но ти не ме забелязваше и за това ти се разсърдих, напуснах те.” Уплашил се човекът и започнал да се моли и извинява, така че неговата благодат да му прости и да се върне. Но тя била непреклонна. След дълги увещания, все пак тя решила да склони и отвърнала с по-мек тон: “Заради твоята настойчивост, а и усилието да дойдеш до тук ще изпълня едно твое желание, но пак няма да се върна. Кажи какво искаш най-много?” Замислил се другият и рекъл: “Ами, аз не съм много умен, ако ми разрешиш да питам своето семейство…?”

Съгласила се благодатта и човекът се прибрал у дома. Разказал на близките си какво му се е случило и всички започнали да спорят кое е най-ценното, което трябва да поискат, за да не погубят уникалния си шанс. Едни казвали- злато, втори- добра реколта, трети-по-голяма и луксозна къща…Спорили, като изхождали от собствените си виждания за ценности, докато не започнали и да се карат. Тогава най-младата снаха, която наскоро се омъжила извикала тревожно: “Вижте какво стана! Как ще живеем така и ще бъдем щастливи! Нека да си пожелаем съгласие, без него нищо не можем да постигнем!”

Върнал се мъжът в пещерата и заявил:”Пожелахме си съгласие в семейството”.

Подсмихнала се неговата благодат: “Надхитрихте ме вие. Ще изпълня вашето желание и ще ви даря съгласиe, но там където има съгласие, задължително присъствам и аз.”

Така благодатта се върнала в дома на мъжа.

Езотерици считат, че съгласието създава егрегор на успеха…

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *