Здраве

Как да засилим имунитета си?

Как да засилим имунитета си? Ако ви интересува подобна тема ще ви предоставя интересни и много полезни данни, суха статистика и факти, които да имате предвид и върху които да разсъждавате.

Как да засилим имунитета си? Ако ви интересува подобна тема ще ви предоставя интересни и много полезни данни, суха статистика и факти, които да имате предвид и върху които да разсъждавате.

Първо- факт е, че във възрастния човешки организъм има няколко килограма микроорганизми /според индивидуалното тегло/. Според обобщени данни на известни учени от цял свят- 70% от имунната система на човек се крепи върху баланса на микро-флората в тялото му. А нарушаването на този баланс се наблюдава при експозиция на голям брой патогенни микроорганизми за продължително време (напр. при лоша хигиена), при големи физически или психически натоварвания, резки температурни колебания, недостатъчно или непълноценно хранене, продължителна употреба на токсични или химични вещества – алкохол, наркотици, лекарства, при производства свързани с продължителен контакт с вредни химически агенти, радиационни излъчвания и др.
Второ- в чревната лимфоидна тъкан са разположени над 80% от клетките на имунната система. Това формира “втория мозък” на организма, който има за задача да го предпазва и защитава от болестотворната агресия на патогенните микроорганизми. Общата имунна система е свързана с кръвта, лимфата, далака, черния дроб и костния мозък.
Трето- в дебелото черво на човека се развиват гнилостни процеси с образуване на токсини, които се усвояват от организма. Настъпва самоотравяне, което уврежда всички вътрешни органи. Съвременни проучвания сочат ,че върху тази база се развиват и други по-сериозни заболявания, определя се скоростта на “амортизация” и “остаряване” на цялото ни тяло. Всъщност, древни учения отдавна са придобили това знание и то е залегнало в някой традиции при йогите например / за очистване на дебелото черво/.
Като последен, но безспорен факт, за здравата имунна система ще посоча, че полезните микроорганизми са именно онези, които по-съвсем естествен път са създавали “бариера” пред вредните и са предпазвали хората от заболявания хилядолетия наред.
Това откритие се счита за революционно в медицинските среди и дава нова насока на лечение и превенция чрез “пробиотици” от латински- “създавам живот”!
Първо-откривател в това направление е руският учен И. Мечников. Той открива, че вредно въздействие на околната среда може да бъде премахнато чрез постоянно заселване на лактобацили. До този извод той стига след като установява, че дългият и здравословен живот на българските селяни е резултат на ежедневна консумация на ферментирало мляко и други млечнокисели продукти, произвеждани в България. По това време в България има най-много столетници на глава от населението (4%), малко ракови заболявания и ниска обща заболеваемост. Проф. Мечников пише, че “Нашето остаряване е болест, която трябва да се лекува като всяка друга болест” и препоръчва ежедневната консумация на млечнокисели продукти…
Четете още на: http://www.mlm.daflorn.com/

logo3

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>