Интересно Секс и зодии

НАДЕЖДА + СЪМНЕНИЕ = СТРАСТ

Не търсете здрав разум в любовта. Ако у другия липсва чувство, то всяко обвързване е обречено на неуспех. Вярно е, че някой може да се ангажира емоционално, разчитайки на волята си, но скоро самият той ще се почувства самотен и нещастен. Това ще се отрази на силата на влечението у другия, без значение колко искрено е било то в началото.

335818От друга страна, ако приятелството, уважението и страстта присъстват в любовната връзка, ще бъде невъзможно въпросният човек да не се обвърже, въпреки „логичните” доводи да не го прави.

За да ви отвърнат с обич, равна на вашата, за да ви се посветят напълно и безрезервно – проявете интелигентност и тактика, следвайки някой основни правила:

Правило на поведение №1:
Хората подсъзнателно стават зависими от онези, които удовлетворяват техните емоционални потребности.

Първата задача на „Любовна тактика” е да разкрие по какъв начин можете да отговорите на естествената потребност от приятелство на онзи, когото харесвате. А също и как да направите това по-добре от всеки друг.

Правило на поведение №2:

Хората се чувстват привлечени от онези, които демонстрират в известна степен отчуждение и самоуверена независимост.

Ако искаме да завоюваме нечие сърце, трябва да убедим човека срещу нас в способността ни да се справяме самостоятелно с проблемите. Същевременно не бива да пренебрегваме естествената потребност от приятелство. Това ни изправя пред трудната задача да балансираме деликатно между две взаимоизключващи се потребности – от независимост и от близост.

Правило на поведение №3:
Хората горещо желаят онова, което не могат да притежават!

А какво става, когато са убедени, че желаният обект е „техен” и стига да протегнат ръка, могат да го притежават? решават, че никой не може да им отнеме тяхното „съкровище” и често забравят добрия тон! Не пренебрегвайте този принцип, ако възнамерявате да изградите щастлива и трайна връзка. В противен случай всичко ще приключи и ще се простите с любовните награди, които иначе бихте заслужили!

Автор: Томас Макнайт

Използвани цитати от книгата: “Любовна тактика”

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *