Интересно Любопитно

Светът на сънищата според индианците…

Светът на сънищата съществува, казват индианците, също както физическият свят. Можем да разчитаме на преживяванията си в двата свята, за да научим повече за тях. Огромна тема във философията на индианците включва разбирането, че целият живот на човек е един голям сън.

346896За индианците и светът на сънищата бил също толкова важен, колкото физическият – и двата напомняли за непостоянното естество на живота.

Духовете и душите, които напътстват всеки човек в живота могат да комуникират с нас в света на сънищата и те често го правят чрез формата на символични взаимодействия и събития.

По време на сън ние можем да получаваме и да предаваме духовна и физическа информация. По тази причина индианците често търсели осмисляне и съвет за сънищата си от старейшините и шаманите.

Шаманите интерпретирали сънищата и давали съвети за това, което духовният водач се опитвал да каже на човек в съня му. По същият начин ние се допитваме до психотерапевти и медицински професионалисти, които да ни помогнат да си изясним даден проблем от физичния свят…

В сънищата си ние получаваме напътствия и се свързваме с духа.

Светът на сънищата е просто още една реалност от съществуванието, където душите ни пътуват, когато заспим. Това обаче допринася за развитието на разбирането ни за самите себе си.

Духовете – водачи не могат да повлияят директно върху израстването на нечия душа. Точно в света на сънищата е възможно чрез символизъм духовете да предадат съобщението, което искат да изпратят.

Ако изберем да повярваме на индианците, няма да отречем важността на сънищата. Те служат на целта да ни напътстват през трудностите на физическия свят.

Източник: http://megavselena.bg

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>