Интересно Карти Таро Нумерология Нумерология и символи

Таро-нумерологична система за годишна прогноза

Изчисления за Таро-нумерологичната прогноза се извършват, като към навършените си години прибавяте самата година, през която сте ги навършили.

Пример: ако сте навършили 30 години през 2016 година, тогава сумирате 30 + 2016 =2046 =2+0+4+6= 12 /най-голямото число може да бъде 22 /.

666777111

Отговорите се свързват със значението на картите таро и съответна нумерологична стойност.

0/22 / ШУТ/– картата изобразява веселяк, който е на ръба на пропаст и се колебае дали да направи още една крачка напред. Означава любопитство, изкушения, заради които могат да се направят грешки. Символизира още, че можете да тръгнете по съвсем друг път на развитие, водени свише, поради стечение на обстоятелствата, среща със Съдбата.

1 МАГЬОСНИКЪТ- картата изобразява млад мъж, който е вдигнал дясната си ръка нагоре и държи жезъл в нея, а лявата сочи надолу. Означава, че е дошло време да получите Силните Дарове на Духа, като си проправяте път със собствената си воля и предназначение. Сами градите бъдещето си, имате известна свобода в рамките на потенциала си, който най-добре се развива, разгръща и проправя бъдещи перспективи в този период. Символизира още- действие, инициатива, ловкост, придобиване на авторитет, лидерство, откъсване от зависимости.

2 ЖРИЦАТА- картата изобразява жрица, която има в краката си лунен сърп, а на главата си корона с рога ,между които е разположена сфера. Означава, че втори шанс се дава благодарение на онова, което произтича от сърцето ви, прозиране на истини, като използвате интуицията си. В живота остава онова, в което има „любов, хляб и сигурност”. Понякога- житейски кръстопът, необходимост да стабилизирате позициите си чрез сътрудничество. Означава още-тайна, съмнения, неяснота, неопределеност.

3 ИМПЕРАТРИЦАТА-картата изобразява величествена фигура на жена, богато облечена, като дъщеря на небето и земята. Означава шанс, късмет за изобилие. Символизира още жизнена сила на „крилете на силни желания. Разкрепостеност, трудностите по-лесно се преодоляват.

4 ИМЕРАТОР- картата изобразява монарх, който в едната си ръка държи жезъл „Анкх”, а в другата сфера. Означава власт, сила, че е дошло време, през което вашето положение се свързва с възможности, но и много големи отговорности, вие определяте своето благоденствие, но и това на близките си хора. Означава още стабилност, при която промените са свързани с големи рискове, също-ясни цели, практичност.

5 ЖРЕЦЪТ-картата изобразява жрец с тройна корона, седнал между две колони. Означава всички неща, които са праведни и свещени откъм видимата страна, шанс да отключите късмета си с помощта на висшите сили. Този период ви носи ценно знание, свързва ви с хора, носещи успех и щастие в живота ви, променя начина ви на мислене, чрез общуване, промяна на средата, в посока- прозорливост, вяра, доверие, разбиране.

6 ВЛЮБЕНИТЕ-в предната част на фигурата има две голи женски фигури изправени една срещу друга, както Адам и Ева. В повечето случаи този период се свързва със среща с любовта, но може да означава още раздвояване между две силни желания, избор в чувствата, който не винаги е лек или е свързан с жертва. Допълнително значение- изкушения, силна страст, късмет в любовта, среща с голяма любов.

7 КОЛЕСНИЦАТА-картата изобразява господарска фигура, носеща меч, която се вози в колесница теглена от два сфинкса. Означава период, през който преодолявате предизвикателства, справяте се с трудности като се борите, проправяте си път в живота и успявате, като стигате далеч, но благодарение на проявена смелост и готовност да отстранявате врагове и препятствия.

8 СИЛАТА-картата изобразява жена, която затваря челюстите на Лъва. Означава период, през който можем да придобием надмощие над природата, но с търпение, смелост, тактика и уважение към чуждия авторитет. През това време не очаквайте бързо развитие, ще трябва да си проправяте път с много усилия и в повечето случаи ще се изправите пред задържания. Не е подходящо да се започват нови начинания или те въобще не се случват. В личните отношения указва ситуации, в които се налага да правите компромиси със себе си в името на това всичко да върви гладко.

9 ОТШЕЛНИКЪТ- картата изобразява мъдрец, който си осветява сам пътя с лампа, в която свети звезда. Указва година, през която се обръщате към себе си, осмисляте натрупания опит и той се превръща в безценна духовна сила, която показва пътя ви. Означава още период, през който може да се чувствате самотни, неразбрани,  в който имате нужда да спре, да се отдалечи от другите, за да си „презареди батериите” и да си проясни главата . Интересното е, че през това време, можете да се окажете на кръстопът, когато трябва да вземете важни решения, но като разчитате предимно на себе си, а не на другите поради различни житейски обстоятелства.

10 КОЛЕЛОТО НА СЪДБАТА- картата изобразява колело, на което са изписани- транслитерацията на таро, редуващи се с буквите на Божието Име. Важно за схващането на тази карта, освен принципът на цикличността, е и фактът, че „понякога нещата не зависят от нас и не се случват, когато ние ги очакваме. Ако следваме ритъма на Колелото, се чувстваме удовлетворени и сякаш сме избрали пътя с най-малко съпротивление, но ако въпреки всичко настояваме на своето и не сме готови да се примирим, всичко се случва трудно и имаме усещането, че някой непрекъснато работи срещу нас. Този някой всъщност сме самите ние.” Означава още- успех, щастливо стечение на обстоятелствата.

11 СПРАВЕДЛИВОСТ- картата изобразява фигура, която е седнала между две колони, в ръката си държи меч. Означава духовна справедливост, която се поражда от безпристрастно отношение. Това е време, когато сами можем да раздадем справедливост, защото сме се откъснали от емоционални зависимости или под външен натиск, който ни подтиква в тази посока. Това е период, през който се „проверяват” всички връзки, проявява се чувството на справедливост, като се водим от собствен морален кодекс. Понякога може да означава буквално-съдебни дела, протичащи сложно, но със заслужени развръзки. В други случаи- това е „проверка” на взаимоотношенията-лични и делови, „наместват” се пластове във връзки, всеки си получава заслуженото.

12 ПРОВЕСЕНИЯТ- картата символизира фигура, която е обесена с главата на долу, а на пръв поглед изглежда спокойна. Символизира период, през който можем да изпитаме поврат в сички области от живота, най-малкото да променим ценностната си система, под влияние на външни фактори. Това е време, през което трябва да престанем да мислим чрез Егото си, да помислим за спасението на душата си-буквално или в преносен смисъл. Липсата на подобни нагласи отключва изпитания на различни нива, включително и физически.

13 СМЪРТТА- картата изобразява косач, косящ човешки глави. Тълкованието не е толкова страшно, колкото изглежда на пръв поглед и означава ,че за да „поникне” нещо ново, трябва да се откажем от нещо старо и то често се случва,  благодарение на собствените ни желания, решения и не толкова под външен натиск. Основно тълкувание- кардинална промяна, продуцирана от нов начин на мислене. Също- след окончателен край, предстои „прераждане”…

14 УМЕРЕНОСТТА- картата символизира ангел с крила, който прелива течности от една чаша в друга. Означава период, през който можем да търсим баланс между две на пръв поглед напълно несъвместими идеи, приоритети в живота, също компромис в името на щастливото бъдеще. Може да символизира още- „Смесването” в един метафоричен смисъл, който води до появата на ново начало, комбинация на различни приоритети, произтичащи от  вас самите, обединяване на житейски условия и/или хора от вашето минало. Също- любов, разбиране, изцеление, пътуване.

15 ДЯВОЛЪТ-картата символизира рогатия козел от Мендес с крила на прилеп, стоящ върху олтар. Означава период, през който може да злоупотребите със своята сила, да проявите нечестност, да се подадете на изкушения, но също да станете жертва на собствените си демони или чужда нечестност. „Дяволът, освен всичко друго, е материална карта, най-материалната от всички в колодата. Материята или тялото ни често ни подтикват към неща, които духът ни осъжда като неуместни или неправилни – имаме нагон, с който се борим, глад, който може да се превърве в лакомия, склонност да искаме пари, а понякога да трупаме алчно още и още. Но точно в това е ключът, тялото ни да е задоволено в потребностите си, без да се отива в другата крайност и да се отдаваме изцяло на преследването на тези материални блага. Защото животът ни ще е невъзможен, ако напълно игнорираме материята, все пак аскетизмът е също толкова полярно явление, колкото и затъването в лукс и себеугаждане.”

16 КУЛАТА-картата изобразява царска фигура, която се изкачва на кула, а тя е ударена от гръм. Означава, че в живота е дошло време за промени, които в повечето случаи са продуцирани от криза, когато трябва да осъзнаем своите грешки, а и да платим за тях. Основното послание е, че никой, дори и „царската фигура” не е застрашена от обрати и колкото е по-голямо егото, толкова по-от високо може да се падне. Кулата се свързва с внезапни трансформации, смяна на жизнени етапи, но понякога те могат да имат положително следствие, дори и да е принудително. Например не водим здравословен начин на живот, обвързани сме неподходящ човек, не сме поели в подходяща посока по отношение на професионалната си реализация, не даваме всичко от себе си, спрели сме да се развиваме и т.н. Така Съдбата ни поставя в условия, когато статуквото не може да бъде съхранено…

17 ЗВЕЗДА- гола женска фигура, преведена над ручей, над нея блести голяма звезда с осем лъча. Означава период, който основно се свързва с възраждането на надеждата по различни поводи. Можем да усетим, че сме закриляни от Съдбата, да намерим себе си, вътрешно спокойствие, прозрения, увереност, просветление по жизнения път. Свързва се още с новото начало и вярата ,че сме избрали най-правилните решения за своето бъдеще, че „след най-тъмната нощ, идва най-светлия ден”. Може да означава изцеление-духовно, физическо…

18 ЛУНАТА-картата изобразява гладно куче и вълк, които гледат към Луната, от която капят капки кръв. Означава борба между духовното и материалното, поставящо на изпитание вярата. През това време можем да изпитаме съмнения и страхове, които се пораждат от несигурност, а това което ни крепи е правилната морална ориентация, привързаност към базисни ценности-  загриженост за ближния например, осъзнаване, че никой не е щастлив, ако е сам. Ние можем да успяваме, но не без Божията благословия или съгласието на другите. Свързва се също с време, през което трябва да наваксаме с пропуски от миналото, да се справяме с конкуренция и силни врагове. Още- силна интуиция, емоционален период, през който можем и трябва да намерим общ език с околните, в името на доброто бъдеще.

19 СЛЪНЦЕТО-картата изобразява дете възседнало бял кон, а зад него грее усмихнатото Слънце. Това е един от най-щастливите периоди, когато се възраждат жизнените сили, получаваме награда за всички положени в миналото усилия, притежаваме шанс и сили да се справяме с всички предизвикателства. Годината е изпълнена с късмет, големи амбиции, планове, ново начало, носещо радост и обновление. Това може да е зенит в нашия живот, когато следва да сме максимално инициативни, за да се възползваме от всички блага и възможности…

20 ПРЕРАЖДАНЕ/СЪД- картата изобразява майка, баща и дете, които се изправят от гроба, а над тях ангел свири на тромпет. Може и да звучи леко зловещо, но всъщност тълкованието е много положително и означава освобождаване от догми, тежки минали обстоятелства и начин на съществуване. През тази година можем да извършим забележителна духовна трансформация, все едно се прераждаме. Означава още- втори шанс, оставяне на всичко старо и обременяващо-  безвъзвратно в миналото…

21 СВЕТЪТ- картата изобразява гола женска фигура, която преминава през венец. Това е период, през който преминаваме от един житейски цикъл в друг, но не насилствено, а напротив, като нормално следствие по пътя на собственото ни развитие. Означава още- щастлива развръзка. Например, това може да е време, през което получаваме своята диплома и продължаваме напред с професионалната си реализация, пораснали сме и се отделяме от семейството си, решаваме да пътуваме, за да опознаем света и намерим най-правилното място за себе си…

 

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *