Астрология Индивидуален хороскоп Интересно

Уран в аспект с Нептун

Уран в съвпад с Нептун

 • Този аспект надарява родения със забележителна прозорливост, интуиция, оригиналност…
 • Перманентно или в определен етап от живота си получават мощно духовно пробуждане. Ако съвпадът е добре аспектиран- тези хора са закриляни от висшите сили и могат да се превръщат в духовни водачи..
 • Могат да бъдат носители на вид прогрес във всички сфери, които се управляват от Нептун, тоест- при занимания с изкуство, особено кино и музика, но не само, при занимания с фармация, химия, лечение, религия…
 • Могат да се превърнат в откриватели, да се добират до скрито знание за масата от хора и да бъдат гениални.
 • Умеят да се възползват от тайна информация, невидима за колектива, в който съществуват.
 • Имат особени взаимоотношения с околните, с приятели или обществото, в което съществуват. В оптимален вариант- умеят да се свързват с околните по един интуитивен, духовен, проницателен начин . Влияят на другите почти магически. Ако съвпадът обаче получава негативни аспекти и ако останалата част от картата показва ниско духовно ниво, тогава в отношенията им винаги остава нещо скрито, ерозивно, нечестно и със съответните последици
 • С този аспект те привличат или творчески индивидуалисти, одухотворени личности като самите тях или точно обратното- безскрупулни мошеници, като всичко зависи от това как е поставен самият съвпад в картата, дали е силен или не…
 • Много често родените с този аспект се отличават от тълпата и независимо дали са харесвани или пък-не, почти е невъзможно да не бъдат забелязани, да не се отличават от останалите с някакви оригинални качества или способности.
 • В усамотение или при медитация могат да достигат до свръхестествени прозрения, да отключат ясновидски или други способности.
 • Последните години от живота си прекарват различно, в всякак, но не и скучно, еднообразно.

Този аспект е много рядък- за последно той се е проявил през 1819, 1820, а после през 1992, 1993 година. Родените под негово влияние са закриляни от висшите сили, ако съвпадът е добре аспектиран, в такъв случай- личността може да е гениална, да притежава талант, чрез който да осъществи своята мисия. Ако аспектът е слаб, лошо поставен, тогава родените на тази дата ще са проводник на нещастия за себе си и околните…

Уран в квадрат/опозиция с Нептун

 • Аспектът показва силна чувствителност, която може да има негативно отражение върху интеграцията на личността в колектив.
 • За да се харесат и при слаб хороскоп са склонни да играят роли, за да се харесат и за да привлекат внимание към себе си. Но така могат да изглеждат ненадеждни, а в по-крайни форми- фалшиви. Този аспект може да не се усети силно и да бъде по-скоро фонови, ако не е потвърден от останалата част от картата, ако не обхваща ъглови домове.
 • При силен хороскоп- разочарованията във времето, некоректни приятелства или грешни представи за околните- ще се превръщат в безценни уроци, ще водят до духовно израстване.
 • При слаб хороскоп този аспект ще води до перманентни разочарования във връзките, ще става жертва на измами, защото има илюзорна представа за важни за него хора или самият той е склонен да действа по един нечестен начин. В отношенията с обществото ,в което съществува- винаги може да има нещо тайно, подмолно, ерозивно, неискрено.
 • Плановете за бъдещето често не са добре преценени и се разминават с очакванията или се сблъскват с невидими препятствия в лицето на скрити врагове, недоброжелатели и т.н.
 • Ако човек е податлив на духовно развитие, тогава този аспект ще подпомогне духовното развитие, способността интуитивно да се разпознават възможности и опасности. Силният Сатурн ще е много полезен в тази посока.
 • Аспектът може да надари родения и с някакъв талант, който е нетрадиционен, може би краен, но все така са оригинални и неповторими качества, които могат да се използват.
 • При слаб хороскопи и ъглови домове- склонност да се злоупотребява с пороци- упойващи вещества и др. Личността е много порочна, може да пострада психиката й, да отключи мании, психични заболявания.

Този аспект има отношение към духовността, която търси отговори, желание да се съчетае рационалното с невидимото, необяснимото. Този сблъсък може да доведе до объркване, което ще бъде само фоново и ще се отключва при конкретни изпитващи ситуации, вид транзити и т.н. Ако аспектът е в ъглови домове, тогава отражението му ще е много по-осезаемо и ще води до трудности, които могат да отключат духовно развитие или пък сриване на психиката, отключване на авто-имунни заболявания, а посоката много зависи от цялостната карта и коя част на личността ще бъде подкрепена- светлата или тъмната, най-общо казано.

Уран в тригон/секстил с Нептун

 • Надарява родените със силни психологически способности, могат да усещат другите, да проникват прозорливо и интуитивно в тяхната същност, а също така да им влияят по един почти магичен начин.
 • Животът им може да е белязан от доста предизвикателства, но всички те се превръщат в повод за духовно израстване, пробуждане, особено през последните години от техния живот.
 • Ако аспектът обхваща ъглови домове или пък е подсилен от други аспекти, тогава родените под негово влияние- могат да бъдат гениални и да са носители на вид прогрес, както за себе си, така и за обществото, в което съществуват.
 • Този аспект има отношение към „епохалната карма“, в която се срещат сродни души, които се подкрепят, могат да застават зад определена кауза, която да ги движи напред и нагоре.
 • Умеят да се добират до тайна информация, невидима за околните и да я използват по оптимален начин. Когато вземат решение за своето бъдещо развитие, често съчетават интуицията с рационални съждения, умеят да виждат в по-далечното бъдеще и да избират най-вярната за себе си посока.
 • Имат отлични качества да се реализират чрез изкуство, в химия, фармация, като лечители. Могат да бъдат откриватели, духовни водачи, да са активно ангажирани със социално-значими теми на съвременното общество, да участват в социални организации, фондации, да застават зад каузи, да помагат на хора в неравностойно положение, ако останалата част от картата потвърждава високо духовно ниво.
 • Интуитивно могат да откриват най-верния път в живота си, а психичните им сили могат да бъдат невероятни, с тях могат да влияят на бъдещето си, на физическото си състояние и т.н….Често притежават вродена мъдрост и философия за живота, която е догматична, правилна.

Този аспект има отношение към духовното развитие и прогрес и то към цели поколения. Този аспект е засегнал родените от 1939 до 1945г.  Аспектът трябва да е тясно свързан с някой лични планети или да включва ъглови домове, иначе ще се усети като фон на съществуване и без особено отражение, освен в трудни моменти, тогава пак така ще се активира и ще е много полезен. Родените с такъв аспект са закриляни от висши сили…

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *