Астрология Индивидуален хороскоп Интересно

Натална карта- обзор и кармични тълкувания на домовете

karma123KKKНаталната карка- тази, която подобно на снимка показва конфигурации и аспекти между планетите и то в определени сфери, наричани още „домове” е също и така наречената „кармична карта”. 

Широките домове – свидетелстват за поле, върху което трябва да се работи по-продължително време, съответно да се натрупат опит и знания.

Домовете с повече планети в тях– човек вече има натрупан опит в съответстващата тема на живота и той му помага, за да реализира намеренията си. Разбира се от значение са и аспектите, между отделните астрологични символи, които напомнят на актьори, готови да разиграят своя сценарий със съответни последици- реални.

Домовете символизират и натрупана карма. Можете да се запознаете с кратките им тълкувания, като изчислите наталната си карта чрез програмата качена в началото на раздела „индивидуален хороскоп”.

Картата започва с „първи дом”- така наречения Асцендент и продължава в поредна номерация до 12.

1 Дом- символизира личната карма– онази, която човек трябва да отработи като потенциал и да имплантира в заобикалящата действителност. Наличието на лични планети-Луна /емоции/, Меркурий /разум, интелект/, Венера /чувства, богатство-от различни качества/, Марс /енергия, борбеност/- означава ,че човек идва в настоящото си въплащение с подчертано развити качества символизирани от планетата, които ще му помагат в живота. След юпитирианските планети- засилват мисията, кармата, уроците и предопределеността, която е императивна и почти неотменяема. Ако това е Сатурн например- личността е много амбициозна, но обърната предимно към себе си-за това основните уроци са насочени към нейното собствено развитие. Това положение показва затруднения през първите 28г. ,когато човек е длъжен да поема повече отговорности ,да е по-сериозен, да „порасне” и да се развива.

2 Дом- показва потенциала, богатството на човек, в това число- и морално. Наличието на благотворни планети тук /Слънце, Юпитер, Венера/- подсказват, че човек е бил богат, умеел е да печели средства, но и че е бил щедър ,особено, ако планетите са добре аспектирани. В този случай- това е обещание за просперитет и в настоящия живот.

Обратно- негативните и „тежки” планети, като Сатурн например- подсказват, че човек трудно ще се сдобие с богатство, нищо няма да му се дава даром, защото е „пестелив” характер и трябва да се научи на повече щедрост.

Плутон обещава голямо богатство- но само, ако е добре аспектиран.

Нептун- човек умее да спекулира, да манипулира, така е печелил „преди”, към това се стреми и сега, но ако Нептун е лошо аспектиран, тогава действията винаги или рано или късно ще водят до загуби, освен това – самият човек ще става жертва на измами.

Марс- енергията е съсредоточена към печалба, това е „приоритет”-по желание или призвания- според аспектите.

3 Дом- връзка с роднини и „най-близката среда”– този дом подсказва с какви комуникативни умения идваме на този свят, а и какви кармични връзки имаме и те преобладават в живота ни- въздушните /Водолей, Везни, Близнаци/-това е при условие, че върхът /куспидата/ на 3 дом е в съответния зодиакален знак, подсказват повече делово и хладно обуване, но също и умение човек да комуникира да пресъздава и предава своите умения на околните.

Водните знаци на върха на 3 дом /Риби, Рак, Скорпион/- означава, че общуването се гради на ярки емоционални преживявания, такива хора общуват интуитивно, използват въображение, умеят да прозират мислите на другите, да им влияят психологически, да омагьосват чрез дар словото си ,което е особено въздействащо. Но подобно положение показва много драми и обрати в личните връзки.

Огнени знаци на върха на 3 дом- означава личности, които са били лидери и водачи, а сега отново успяват да завладеят подобни позиции чрез безкомпромисното си поведение, ораторски способности.

Земни знаци на върха на 3 дом /Дева, Козирог, телец/- означава личности, които умеят да извличат ползи от другите или търсят връзки, които да са им повече полезни, отколкото приятни или поне първия мотив е винаги водещ.

4 Дом- символизира родовата карма. С много планети в това поле, личността ще е под влияние на родова карма, която ще я принуди да „изплаща” или задържа успехите, които идват едва след като личността се е откъснала от най-близкото си обкръжение, за да успее да бъде по-самостоятелна, а не под подобно въздействие. Често това означават много промени, бурен живот, закъснели успехи.

5 дом- карма свързана с деца, положително отношение към света, индивидуални творчески качества, които могат да отличат и издигнат човек над тълпата, според „заслуги” за го надарят с късмет и радост или точно обратното, ако в минал живот е наранявал твърде много любимите си хора. За това можем да съдим- в кой знак се намира куспидата /върха/ на 5 дом, планетите, които са в него и аспектите, които сключват.

Добър знак са –Венера и Юпитер /това може да са символи също на „големите любовници/ и лош Сатурн- ограничения в резултат на натрупани „дългове” спрямо другите.

Ако куспидата на 5 дом е във въздушни знаци- това означава дистанцирано и прагматично отношение към другите, което може да препятства чувството на близост и сърдечност, факт, който натежава с годините.

Ако куспидата на 5 дом е във огнен знак /Лъв, Овен, Стрелец/- това означава, че личността е страстна, жадна за любов и ще преживее ярки любовни романи, може би и кармично предопределени /незавършен роман от преди/, но крайният изход и развръзка ще зависи и от други комплексни фактори и тълкувания.

Ако куспидата на 5 дом е в земни знаци /Телец, Козирог, Дева/- значи преобладава материалната изгода, а не сърдечността, но какъв ще е резултата- също е определено от определени аспекти…

6 дом- карма на дълга и службата, степента на отговорност, която е призван човек да носи, според натрупани дългове и качества.

Подвижните знаци /Риби, Дева, Близнаци и Стрелец/- нямат установени навици, така че ще ги придобиват в „движение”, като поне в началото ще им се налага да заемат подчинени позиции, а може и това да бъде генерално направление, ако „управителя” на дома е зле аспектиран и също в подвижен знак.

Неподвижните знаци /Водолей, Лъв, Телец и Скорпион/ имат придобити навици, които ги „закотвят” на приоритетно място, дават им шанс да се развиват поетапно, да постигат авторитет и/или водещи, управленски позиции.

Кардиналните знаци /Рак, Козирог, Овен, Везни/- притежават лидерски и управленски способности, така че или трябва да заемат подобна позиция или предпочитат да се реализират самостоятелно- със собствен бизнес например. Но посредствеността тук е изключена.

7 дом-кармични връзки и партньорски отношения. Наличието на Уран, Плутон и Нептун- означава среща с кармични партньори, които ще разтърсят живота на човек. Често това е драма ,чрез която личността трябва да се промени, защото всеки е способен истински да се развие, да разшири съзнанието си единствено чрез любовта.

Сатурн също е една от най-кармичните планети и означава подчертано, че се в дълг на някакъв авторитет и ако не се научим да отстъпваме от собствените си желания, а също и да уважаваме в равна степен – чуждите интереси, животът ни няма да е стабилен, успешен и щастлив.

„Добри” планети и добре аспектирани- Венера и Юпитер например, свидетелстват за щедър или богат партньор, който сме заслужили, но дали ще задържим-ще зависи от цялостния хороскоп, съответно личен потенциал.

8 дом-говори за разрушителните сили на човек. Наличието на планети тук, особено, ако са зле поставени, означава, че човек може да сие най-големия враг. Ако това е Слънцето- личността сама ще поеме по пътя на житейски предизвикателства, които ще го трансформират кардинално и в оптимален вариант- ще го направят по силен.

9 дом- показва равнището на духовния потенциал, желание също- човек да се развива и надскача себе си.

Множество планети тук свидетелстват за природна интелигентност, може би философска мисъл, която се отличава от останалите. Ярък индивидуализъм, който е способен да извиси човек над тълпата, но може и да го срине, ако злоупотреби с качествата си- зависи как са аспектирани планетите.

10 дом- карма на „Медум цели” – приоритетни и отредени за целият живот на личността. Множество планети тук свидетелстват за „неслучаен човек”, такъв, какъвто има мисия, забележима в обществения живот или поне в близкото му обкръжение. Това са лидери, призвани да водят останалите, а може и да се сринат от високо, при условие, че са склонни да злоупотребяват с качествата си, подценяват и нараняват околните, проявяват подчертан егоизъм и гордост, които съвсем не са изключени в това положение.

Ако върхът /куспидата/ на 10 дом е в подмвижен знак /Близнаци, Риби, Дева, Стрелец/- човек трудно се задържа на едно място в своето кариерно развитие или поне се намира под влияние на постоянни предизвикателства, за да го постигне. В друг вариант- работата изисква повече движение. Много полезно е в този случай, ако съществуват „стабилизиращи” планети в 10 дом.

Ако върхът на куспидата е в кардинални знаци /Везни, Овен, Козирог, Рак/- личността ще се стреми към лидерски постове и ако не ги постигне ще предпочита индивидуална реализация- чрез бизнес и др. инициативи.

Ако върхът е в неподвижен знак /Лъв, Водолей, Телец, Скорпион/- личността умее за дълго да се реализира в определена сфера, да се развива и т.н, а скоростта и степента, отново се тълкуват според цялостния хороскоп. Хора под подобно влияние са податливи на дълги периоди от работа и безработица.

11 дом- домът на кармичните връзки с приятели, колеги, най-близко обкръжение. Показва приспособимостта на човек към вид предизвикателства, отношение към бъдещи планове- дали е склонен да рискува или се придържа към миналото, дали животът се развива плавно или драматично, скокобразно.

Скорпион например на върха на този дом- показва драматични измемения, които се активират поетапно от Плутон, а Козирог- големи планове и амбиции ,които се реализират на по-късен етап от живота.

12 дом- домът на подсъзнанието, натрупани грехове, минал подсъзнателен опит крепящ се повече на страхове или пък желания. От тук се взема информация за тайните врагове и неявни препятствия по пътя, но за които сами сме си виновни.

Множество планети тук, означава трудна карма. Човек може да стане жертва на близките си или на собствените си подсъзнателни желания или дори- лош морал.

 

 

 

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *