Съдби

Страхът побеждава там, където липсва Вяра

В труден за мен момент, моя приятелка ми каза: „Не се страхувай, защото ще предизвикаш Господ да ти прати изпитание!”
Думите й ми направиха силно впечатление и по този повод искам да ви разкажа приказка.
Едно семейство дълго време не могло да се сдобие с детенце и накрая, след като опитала всякаква медицинска помощ, отчаяната жена посетила един храм и горещо се замолила за рожба. През нощта сънувала , странен сън, явил й се светец, който й обяснил, че ще има син, но когато той навърши 16г.
ще бъде повикан отново на Небето.
Много скоро, съпругата забременяла и наистина им се родило момченце. То било прекрасно- умно, красиво, като сбъдната мечта и родителите му го обожавали. Но не можели да се оставят на радостното чувство да ги обземе- със свити сърца те очаквали 16-та му годишнина. И тя настъпила…В този ден, ужасени, мъжът и жената заключили всички врати и прозорци на своя дом, за да не позволят злото да нахлуе в него…След това, решили да предупредят детето си да не излиза навън, вярвайки, че така ще избегнат нещастната му участ. Да, но никъде не го намерили, него го нямало…
Палавото момче, очаквайки своя край, се измъкнало тайно, за да посети същия храм, в който преди години майка му се помолила за него. То искало да благодари на Господ за прекрасните мигове, които му били дадени и да се поклони пред волята Му!
Тогава го открил и демонът, дошъл за душата му. Но тъкмо хвърлил своята стрела, детето коленичило смирено пред божията статуя и смъртта не могла да го уцели . То се разминало с нея, благодарение на своята вяра.
Заложената метафора тук, може би ще възбуди голяма доза скептицизъм у мнозина. Но нека си припомним, че на човек му се случват две неща- „това, което най-много иска и това, от което най-много се страхува”.

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *