Съдби

Как да разчетем “знаците на Съдбата”

Разчитането на „знаците от Съдбата" безспорно е полезно, защото може да подобри в значителна степен начина ни на съществуване, тъй като ще сме „предупредени".
В доста съвременни и езотерични учения се казва, че всъщност нашата Съдба е „закодирана" в подсъзнанието ни. И това не е случайно. Тя е посредник, който чрез натрупан опит, съответно- мисли, страхове, желания, се материализира в Съзнанието и заобикалящата среда. Идеята е да се Осъзнаят различни житейски ситуации, за да се неутрализират. Да не забравяме – всяко действие има противодействие и всеки плюс-минус.
Разчитането на „знаците от Съдбата” безспорно е полезно, защото може да подобри в значителна степен начина ни на съществуване, тъй като ще сме „предупредени”.
В доста съвременни и езотерични учения се казва, че всъщност нашата Съдба е „закодирана” в подсъзнанието ни. И това не е случайно. Тя е посредник, който чрез натрупан опит, съответно- мисли, страхове, желания, се материализира в Съзнанието и заобикалящата среда. Идеята е да се Осъзнаят различни житейски ситуации, за да се неутрализират. Да не забравяме – всяко действие има противодействие и всеки плюс-минус.
Както знаем, Съдбата е причинно-следствена връзка на дело и последици, т.е. тя е логична, а не хаотична.
Първа стъпка към „разчитане на знаците” е да се огледаме около себе си. Счита се, че заобикалящата ни среда е проявление на собствената ни личност, това сме Ние. Направете си изводи, коя част от себе си виждате в най-близките ви хора, кои нежелани черти на характера им откривате, с какво сте ги привлекли в живота си и какво трябва самите вие да „преработите”? Но е непълно да се ограничавате само в отделни лица- важна е цялостната картина и друг обобщаващ въпрос- какво материализирате от вашето подсъзнание /това са уроците/- страховете, желанията, целите…?
Не е толкова просто, колкото изглежда може би, да се получат точните отговори. За да обясня ще си послужа с метафора.
Да приемем, че нашето подсъзнание е стая. Стаите са различни- много подредени, леко разхвърляни и такива, които са в пълен безпорядък. Ако търсим червен химикал например, в коя от трите ще го намерим най-бързо? Разбира се- в подредената стая. И така – стаята е нашето подсъзнание, „червеният химикал” е поставения въпрос, а „степента на подреденост” – различното логическо мислене или възможността да се правят правилни изводи.
Както става ясно от метафората, най-лесният начин да се „доберем” до нещо в по-общ смисъл е способността ни да разсъждаваме логически.
В настоящето ние творим бъдещето и анализа на случващото се е от първостепенно значение. Налага се често да се връщаме и към миналото и да възпроизведем причинно –следствена връзка към сегашни преживявания. Правилният отговор, на поставен въпрос „защо ми се случва” води до Осъзнаване и на практика „приключва урока”.
Ако ви е интересна литература за само-усъвършенстване, само-лечение и др. със сигурност сте се сблъсквали с твърдения, че „подсъзнанието може всичко”, че смисълът на съществуването ни е духовното развитие и стремеж към съвършенство.
И така- вгледайте се в най-близкото си обкръжение. Задавайте си въпроса „защо”, опитайте се да „подредите своята стая”…и постепенно, но все по-ясно ще разчитате „знаците на Съдбата”. От това зависи дали ще продължите да трупате нежелан опит или ще премахнете тази необходимост.
Казва се, че Съдбата води слабите, силните сами я направляват. Освен това „Осъзнаването” означава логическо откриване на последиците в бъдещето, т.е. реален шанс да изградим живота си предвидимо, според очакванията.

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *