Хороскоп за съвместимост

Риби и останалите зодиакални знаци

Риби-Овен
Риби е един от най-обаятелните и загадъчни зодиакални знаци, който винаги може да възбуди желание да бъде завоюван от темпераментния Овен. Освен това Риби е доста „хлъзгав", за да бъде спечелен или задържан, дори и на пръв поглед да изглежда точно обратното поради приветливия му характер.
Но ако отдаде сърцето си, Риби се превръща в лоялен партньор, за който „нищо не е толкова просто". Благодарение на философските си съждения, той винаги ще подхожда с известно разбиране към някой „ъгловати" прояви на своя избраник.
Риби-Овен
Риби е един от най-обаятелните и загадъчни зодиакални знаци, който винаги може да възбуди желание да бъде завоюван от темпераментния Овен. Освен това Риби е доста „хлъзгав”, за да бъде спечелен или задържан, дори и на пръв поглед да изглежда точно обратното поради приветливия му характер.
Но ако отдаде сърцето си, Риби се превръща в лоялен партньор, за който „нищо не е толкова просто”. Благодарение на философските си съждения, той винаги ще подхожда с известно разбиране към някой „ъгловати” прояви на своя избраник.
Овен пък ще смекчи част от агресивния си темперамент, „омилостивен” от чувствената си половинка.
Въпреки че са различни „стихии”- Огън и Вода, на практика има доста съюзи между тези зодиакални знаци, защото като че ли „предварително са се разбрали” да бъдат великодушни към своите недостатъци.
И това не е случайно! Риби е толкова интуитивен, че е почти невъзможно да му убягнат детайли от чуждия характер! Преди да се обвърже, „той вече знае с кого си има работа”, а и не рядко е на лице стратегия как да „действа”, така че да се хареса и представи в най-добра светлина.
Овен е проницателен и като малко дете осъзнава, че присъствието на Риби действа „успокояващо” за буйната му природа.
Разбира се всичко звучи прекалено идеалистично до тук и е валидно само при условие, че не съществуват дълбоки и принципни различия във възгледите им за социална реализация.
Слабите страни се диктуват и от „подривното” свойство на агресивния Марс /Овен/ към идеалистично настроения Нептун /Риби/. Ако Марс прекрачи някой граници и засегне достойнството на Риби, чрез вид „забележки” , това няма да му бъде простено.
От друга страна Риби трябва да се научи да бъде по-положителен към експериментаторския дух на Овена, да вярва повече и в своите собствени сили и в тези на избраника си.
Риби-Телец
Ако са се разбрали предварително- „кой ще чисти дома” и „кой колко пари ще осигурява за общото благо”, това ще бъде един доста „обогатяващ” и полезен съюз.
Телец ще приземява фантазиите на Риби, а в друг случай ще ги „материализира” или насочва към реализация чрез оказана помощ, даване на подходящи съвети.
Риби ще „напоява” с чувства земния характер на Телец, ще го стимулира да даде най-доброто от себе си.
И двата знака са много чувствени и сексуални, ценят „допира” и могат да имат отличен партньорски синхрон, така че да не си омръзват.
Освен това и Риби, и Телец умеят да бъдат лоялни и в тази двойка почти винаги има доверие…
Да не забравяме обаче, че чувствата на Телеца често минават през „джоба” и е почти задължително условие Риби да бъде по-практичен, съответно-финансово обезпечен.
Риби пък е склонен да се уморява от „прищевките” на Телец- от идеи за обзавеждане до наставления за облекло и социален престиж.
Риби е двойствен и подвижен знак! Да, той е верен и постоянен, но само ако поиска и ако не го принуждават да живее в „подреден аквариум и то не по неговия вкус”!
Риби –Близнаци
Ако се инициира състезание по „надприказване” изобщо не е сигурно, че приза ще вземе Близнаци. Риби също е доста „сговорчив”, той често „плува” в море от идеи и не проблем да „философства” на различни теми, подобно на „ненадминатия” по призвание Близнак.
Всъщност, Риби и Близнаци могат да си бъдат интересни, да е шумно и забавно в тяхната компания.
Но са склонни да подсилват и проявяват един към друг предимно „двойствения” си характер, защото са твърде различни и адаптивни същевременно.
Вероятността от силни и продължителни чувства тук е малка, а от попадане в ситуации на „надлъгване”- голяма.
Същевременно във връзката им липсва „устойчивия коректив”, който да ги тласка в една продуктивна посока. Спокойно могат да си „пилеят” времето в прекрасни идеи, а след това да се ангажират със съвсем други начинания, а накрая и за „последно”- „първо” ще отидат на почивка например.
вълнуващо, но не рядко и изморяващо, особено ако финансите започнат все повече да липсват.
Ако се разделят обаче, едва ли ще е с лоши чувства един към друг.
Риби-Рак
Може и да не им трябва телефон, за да се чуят, защото „телепатично” вече са си казали много неща!
И двата зодиакални знака са толкова интуитивни, че буквално си усещат настроенията и мислите!
Това се изживява силно и привързващо, почти обсебващо.
Рак има нужда от внимание, а грижовния Риби е един от най-всеотдайните партньори, за който да мечтаете. Той няма да изостави любимия си, защото е останал без работа или напоследък не му върви. Ще остане до избраника си, когато е на легло и ще демонстрира със състрадание обичта си.
Рак – ще му отговори по подобаващ и щедър начин!
Рискът във тази връзка е от пре-многото чувства. Те са способни или да ги изолират от заобикалящия свят, защото са си само-достатъчни или пък прекалената близост да започне да им действа отблъскващо с времето. Тук „крайностите” са доста вероятни, а както знаем – те почти винаги са вредни!
Ако се разделят, се нараняват дълбоко и това оставя трайни белези и за двамата!
Риби –Лъв
Тази комбинация е рядко срещана и обикновено се гради върху сериозни компромиси, може да просъществува при личности, които са по-толерантни и на високо интелектуално ниво. И все пак „репетират” на различни теми! Кои са те?
На първо място Лъв харесва „блясъка” на всички нива – от облекло до социален престиж. Не, че Риби не може му ги осигури, но по-природа той е по-скоро „скромен” отколкото експанзивен в своите прояви, съответно-положение. Освен това при наличието на проблем, Риби е склонен да действа емоционално, а Лъв едва ли ще го успокои с подобаващ „чувствителен” подход. Някой от разискваните теми изобщо ще останат непонятни за Лъв, той ще ги приема или като „маловажни” или като неподходящи за „царствената” му позиция. Риби ще изтълкува поведението като липса на обич или дори – прояви на егоизъм.
Въпреки всичко могат да се обединят, благодарение на всеотдайната природа на Риби, защото той умее да бъде грижовен, а това се цени високо от Лъв.
Риби ще уважава своя избраник и ще се стреми да не забелязва някой черти, които го дразнят у Лъва…
Все пак, ако желаят да останат заедно, двамата постоянно ще трябва да се „доказват” един на друг, да си припомнят и „преговарят” какво ги е събрало…
Риби- Дева
Тези зодиакални знаци са „опозиционни” и по тълкувание са различни. Но въпреки всичко се привличат силно и на практика има доста подобни дълготрайни съюзи.
Дева, както знаем, избира своя любим чрез „разума”, добре преценява всички плюсове и минуси. Тя цени лоялността, желае да има партньор до себе си, с който да може да изгради топъл и уютен дом. Риби, безспорно е способна да „облагороди” и „оцвети” чувствителността на Дева, да й даде сигурност…
И двамата има какво да научат един от друг! Прагматичната Дева ще насочва към реализация одухотворения си любим- Риби, като ще „приземява” част от неговите фантазии, а и преувеличена чувствителност, но по един деликатен и умел начин, така както само Дева умее.
Риби пък ще вдъхновява с много идеи Дева и те ще реализират голяма част от общите си проекти, без сериозна конфронтация, защото и двамата са прозорливи.
Риби с времето става „по-земна” под влияние на Дева, а Дева се насочва и към духовни теми, като осъзнава, че не само материалните въпроси са важни!
Въпреки всичко, различията ще ги изправят пред необходимостта да се нагаждат един към друг. Какво пък, никога нищо не е идеално…
Определящо е тук да не се прекрачат граници. Ако на Риби й писне все да бъде поучавана, ще стане „хлъзгава”, ще се измъква от задълженията си по един неочакван начин. Разумната Дева трудно ще прости вид непостоянство, защото ще го отчете като слабост. За Дева постигането на поставените цели са в основата не само на природата й, а и условие, с което не прави компромиси. За да остане с някой, Дева трябва да уважава! Така че, Риби ще е или принуден да отговори на това изискване чрез амбиция-съответно добра реализация или ще остане извън живота на Дева…
Риби-Везни
Везни се привлича от артистични личности, харесва съдържателните разговори и Риби доста добре се вписва в тези качества.
И двата зодиакални знака ценят романтиката, хармонията в партньорските отношения.
Така в началото могат да си изградят „розова градина” от мечти и да й се любуват.
Но Риби и Везни са корено различни в своята природа, така че е почти задължително условие да имат допълнително скрепващи връзката им аспекти. Иначе, чувствата на Везни незнайно защо ще изстинат, а Риби ще има усещането, че не е „в свои води” и или трябва той да се промени или пък нещо в „атмосферата”.
Риби и Везни не са конфликтни, но с времето ще се нуждаят от все повече „искри” помежду си, за да поддържат „огъня” , съответно- страстта и привличането един към друг.
Риби-Скорпион
Това е една от най-здравите връзки в зодиака и в нея винаги има доза магия. Ако вярвате в понятия като „кармична любов”, духовно общуване”, то тя най-силно се проявява именно между Риби и Скорпион.
И двамата са способни да отдават безрезервна обич, да я проявяват чрез внимание, взаимо-помощ, въпреки всички предизвикателства. Подкрепата е толкова мощна, че заедно могат да преодолеят почти всички предизвикателства.
Освен това енергиите им са сходни, така че се стимулират дори интуитивно, а чувствата са трайни, дълбоки, изградени върху симпатия и страст.
Опасността за двамата се диктува от прекалено „обсебване”, прояви на ревност, чувствителност, която в екстремни ситуации трудно се овладява.
Въпреки всичко, това е връзка тълкуваща се като „подарък”, който си струва да бъде запазен!
Риби-Стрелец
Много емоционална връзка, интуитивно и духовно привличане.
Двата знака обичат да философстват, да мечтаят, „да откриват нови хоризонти”. Ако съумеят да претворят плановете си в реалност, очаква ги вълнуващо и успешно бъдеще.
Проблем се провокира от факта, че по природа са „подвижни” и променливи характери. Освен това, Риби по правило са емоционални, склонни са да преувеличават и „дълбаят”, ако ги нарани открития и неделикатен Стрелец. Стрелец направо може да се уплаши от такива крайности в реакциите и ще си тръгне, без дори да се е сбогувал със своята половинка…
Любовта на Риби пък ще се „изпари” бързо, ако установи, че чувствеността е „фоерверг” за внимание и публика, а не интимно и трайно преживяване, бликащо от дълбините на душата. Разбира се, това са „слаби звена”, които могат да се преодолеят, ако се „репетира” съзнателно, за да се преодолеят или има други „опорни” точки в съвместния хороскоп.
Риби-Козирог
Козирог привлича по-емоционални натури, които „да им вдигат акциите”, да „напояват” с чувства земната им и „твърда” природа. Плодовете на такава дружба могат да „нахранят” нуждите и на двамата, стига Риби внимателно да следва амбициите на Козирог.
Козирог цени лоялността на Риби, а в допълнение -цветните идеи и фантазии на Риби ще се претворят в реални и материални постижения на Козирог.
Козирог ще действа „отрезвяващо” и „приземяващо” за своя избраник, ще му пречи да разпилява енергията си в непродуктивни и разнопосочни цели. Той пък ще е мил и по неповторим начин ще „разчупва” твърдата обвивка на Козирог, ще му помага да изживее неподозирани емоции.
Това разбира се е идеалния вариант и е валиден докато „портфейлът” и на двамата е пълен. Ако Козирог усети, че Риби не работи достатъчно по въпроса за достатъчно пари, първо ще обяснява наставнически причините, после току виж се е затворил в себе си сърдито и докато бурята отмине, ще се окаже, че на Риби отдавана му е писнало и е заминал за друга държава…Примерно…вариантите са много, но финалът зависи от повече ценности, които взаимно да уважават и съответно крепят.
Риби-Водолей
Риби са пленителни и любвеобвилни, когато някой докосне сърцето им. Те също могат да имат доста оригинален подход към своя избраник, интуитивно да усетят от какво има той нужда и съответно да му го предоставят по един деликатен и находчив начин.
Риби умеят да творят различни и запомнящи се ситуации, от които Водолей е доста впечатлен.
Водолей също е ненадминат романтик и любовник, но само, ако поиска и в определени моменти. Когато загуби интерес, той става студен подобно на „статуя” и никой не е в състояние да го изкара от непроницаемото му изражение.
В такива периоди Риби ще се старае отново да е на „ниво” и да отговори на изискванията на своя партньор.
Но ако Риби изпадне в затруднено положение, трудно би разчитала на утеха от независимия Водолей. Дори и на думи, Водолей е рационален, така че емоционално не в състояние да отговори по адекватен начин на Риби.
Така или иначе това е трудна комбинация изискваща не малко „репитиции”, защото природата им е толкова различна, че дори не могат да се разберат- подобно на чужденци, говорещи на различни и непонятни езици.
Освен това винаги ще съществува риск Риби да се възприема като употребена „жертва”, а Водолей като „рицар” чиито жестове не са били оценени.
Риби-Риби
Рядко се среща привличане между два зодиакални знака и още по-рядко те съумяват да съхранят чувствата си. Е, Риби прави изключени до известна степен в това отношение. Стига в индивидуалните им хороскопи да съществуват и „земни” аспекти, които да ги направят по-прагматични, целеустремени и съответно-реализирани.
Тогава те ще постигат творческите си планове, ще плуват във води от „сърдечност”, добре ще осъзнават нуждите на другия и ще задоволяват потребностите си по-сходен начин.
Но тъй като са подвижен и двойствен знак, опасността от неустановеност, попадане в сложни и променливи, трудно контролируеми емоционални състояния и житейски условия винаги ще съществува и при наличие на проблеми трудно ще се справят без намеса отвън, а това включва доста варианти и се тълкува отново – двуяко.

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *