Съдби

Притча за живота или защо дойдох на този свят?

Веднъж един Ангел се обърнал с молба към Създателя:
- Отче, имам проблем и искам да ми помогнеш!
-Какво те вълнува, Ангел-мой ? – отвърнал приветливо и сърдечно Създателя.
- Разберете ме, Отче, на мен ми е все по-трудно да си изпълнявам задълженията на Ангел, защото все по-трудно разбирам хората...Дори ми се струва, че още малко и ще ме научат да се ядосвам! Като че ли започва да се изчерпва ангелското ми търпение!
Веднъж един Ангел се обърнал с молба към Създателя:
– Отче, имам проблем и искам да ми помогнеш!
-Какво те вълнува, Ангел-мой ? – отвърнал приветливо и сърдечно Създателя.
– Разберете ме, Отче, на мен ми е все по-трудно да си изпълнявам задълженията на Ангел, защото все по-трудно разбирам хората…Дори ми се струва, че още малко и ще ме научат да се ядосвам! Като че ли започва да се изчерпва ангелското ми търпение!
– И с какво толкова те разтройват хората, Ангеле?
– Ами, през цялото време те са все недоволни, често не знаят какво всъщност искат и постоянно се оплакват за нещо. Все се карат помежду си, воюват, погубват природата. Те ненавиждат всички, които не приличат на тях. Животът им зависи от чуждото мнение, но не вярват на искреността на мъдреците, а на празните обещания и красивите думи на лъжците…Много от тях изучават книги свързани с теб, Създателю, интересуват се от Правилата и Заповедите ти и въпреки всичко скоро ги забравят и пак започват да правят глупости. Покрай тях започвам и аз да оглупявам!
-Да, сине мой, работата е сериозна- съгласил се създателя—Ти си прав, трябва да се действа и то бързо! В теб се е появила ОЦЕНАЧНОСТ- а това е признак, че си престанал да бъдеш просто Ангел, сигурно си се заразил от хората…
-Точно това имах предвид!- възторжено отговорил Ангела.- Имам чувството, че се нуждая от специално обучение. Чувал съм, че много Ангели са преминавали през тази Школа на Живота – за ангели. Може ли и аз да отида?
– Разбира се, сине мой! Такава школа наистина съществува и тя е много ефективна. Който я премине става по-съвършен, още по-подобен на мен.
– А как протича обучението там?4124905 af4d73a2
С най-различни предмети. Бих казал, че това е изключително важно образование. Буквално- основата на самосъзнанието на Ангелите, моите бъдещи помощници, бъдещи Творци. Ти непременно ще си намериш там приятели, себе-подобни и няма да скучаеш.
– А в каква форма е обучението- лекции, семинари…?
В по-голямата си част е практика. Всичко научено се придобива чрез личния опит, чувствата, усещанията. Е, теория също ще има и то от различна гледна точка. Това е за да се получи по-голямо разнообразие от информация и заради свободния избор, който ще имаш.
– Точно от това имам нужда, Създателю. Какво е нужно, за да започна?
-Какво е нужно? На първо място да се запознаеш с всички правила на обучението и да си готов да ги изпълняваш. За да преминеш към практическо обучение ти ще трябва да получиш и материално тяло. То се дава само веднъж и е за един учебен курс.Тялото може и да ти харесва или пък –не, но то ще е точно такова, каквото ти е необходимо, за да усвоиш нужните знания. То ще бъде единствено и ще бъде на твое разположение до края на учебния курс. Всичко останало ще получиш по мярка на личните ти нужди за определен период. Освен това ти ще получаваш не това, което се иска на тялото ти, а онова, което е полезно именно за теб! И не бъркай себе си с тялото си! Ти не си кожена мешка с кости и търбух! Ти си Светият Дух, частичка от Божественият свят. Всичко ясно ли е до тук?
-Да, Отче, знам, че тялото е „временна одежда”.
– После, ти ще трябва да се учиш дни и нощи, ще отнеме толкова време, колкото е необходимо. Но е добре да знаеш, че малцина от Ангелите завършват обучението само с един курс. Повечето отиват на Земята многократно. В това училище всеки ученик и събитие са твои учители за това да им се обиждаш – няма смисъл! Те всички СА НУЖНИ НА ТЕБ, за да усвоиш ТИ твоите уроци.
-Ами, ако те допускат грешки, ако бъркат?
-Не съществуват грешки! Само Уроци и Учители! Имай предвид ,че ти също ще бъдеш учител за някой друг!
А може ли да се откажа от урока, ако не се справям?
4324583 7b18745c– -Какво означава- да не се справяш? Всеки неуспех е част от успеха, когато го анализираш. Освен това на теб ще ти се дават само такива уроци, които да можеш да усвоиш и то на първо време в по-лека форма. Ако не успееш обаче от първия път, тогава урока ще се повтори и обучението ще стане по-тежко за теб, ще се усложни докато се получи желания резултат.
– Как да разбера дали се справям успешно?
– Като си промениш начина на мислене, начина по който възприемаш заобикалящата те действителност. Всичко, което е в теб, ще се проявява и около теб. Защото най-важният ми урок е,
че онова което си направил /не си направил/ вчера, определя твоето сега и че много трябва да се потрудиш за твоето утре, така че да се получи добре и да се чувстваш удовлетворен. „Каквото посееш, това ще жънеш”, но за да получиш богат урожай първо трябва да дадеш достатъчно- такива са правилата.
– Разбрах , Създателю, кога мога да тръгна?
– Когато се изготви подробен план за броя и типа на уроците през които ще преминеш. И да знаеш, че когато отидеш в школата ще забравиш за моите думи. Ще трябва сам да стигнеш до основните истини, да утвърдиш знанието си чрез опита. Когато бъркаш ще изпитваш болка, но аз винаги ще бдя над теб, за да те закрилям…
Планът за Ангела бил изготвен подробно и тогава пред него засияла светлина, след това се чуло вик и той изгубил съзнание. Родил се нов човек….

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *