Съдби

За промените и цикличността в живота ни

Зодиакалният знак Козирог и неговият управител Сатурн в астрологията се свързват с всичко изградено, рамката, в която обективно съществуваме, „мембраната на клетката" оформяща жизнените единици- образно казано.
Зодиакалният знак Козирог и неговият управител Сатурн в астрологията се свързват с всичко изградено, рамката, в която обективно съществуваме, „мембраната на клетката” оформяща жизнените единици- образно казано.
През 1989г. три кармични планети преминаха в този сектор, така че мощните преобразувания в обществения и политически живот, съпътствани от остри кризи не само в материалния, но и в личния ни живот си имат своето обяснение и точно събитийно отражение.
Уран, например е символ на „разрухата”, той е велик и необходим спътник в Съдбата ни, който ни кара да се разделяме с онова, което вече е изгубило стойността си. Това е посланието му с транзита, започнал от 1989г. Но тук се включват отново в Козирог и Нептун и Сатурн, които по това време също пребивават в този астрологичен дом и изискват почти императивно да се разделим със статуквото, стари и отминали ценности, приоритети в живота. Тази тенденция я усетихме всички, но в частност и най-силно -представителите на кардиналните знаци Козирог, Овен, Рак и Везни, които са били по „острието на бръснача”, в друг смисъл са се оказали „проводници” на промени, ако не в обществения, то поне в личния си живот и този на най-близките си.
Ако се придържаме към определена цикличност- унищожителната сила на Уран приключва през 1996г. След това „стрелочникът” на Съдбата вече ни превключва на други релси и до известна степен нови и установени правила …
11883През юни 2010г. започва „проверка” на онова, което сме заложили през 1989г. Отново посланията са да се елиминира онова, което не е позитивно и градивно… Всъщност, „децата на прехода” /родените между 1989 и 1995г/ притежават най-силен импулс в подобна посока. Това са „реформатори” по душа, които ще извършат своите малки или големи революции с качествени последици или в техния личен живот /друг начин на мислене, съществуване и т.н/ или дори в обществения.
Ако мога така да се изразя – това са новите „проводници” на новото време.
В окончателен вариант онова, което сме започнали през 1989г. ще приключи през 2018-19г., когато се очакват съществени преобразувания в законовия и обществено-политическия ред. Но това важи и за частния ни живот- каквото и да сме трансформирали/стартирали през 1989г.- 92г. ще попадне извън контрола ни или ще изгуби смисъл, или пък ще изисква сериозни промени…

След това ще попаднем в друга „мембрана”, в която ще се развиват „жизнените процеси” през следващите 28г.
По желание или не, ще се озовем в обновено “социално измерение”. На къде ни водят звездите- получаваме сигнали, все по-ярки и през настоящата 2014г. /особено април, май, август и септември/. Може би си струва да погледнем в по-далечното бъдеще и да се опитаме да намерим по-добро място за нас със съответни действия и инициативи още сега!

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *