Здраве

Назад към природата- важна информация за розовото масло

Легенда разказва, че в деня на сватбата си индийската принцеса Мумтаз Махал и женихът й се разхождали с лодка в езеро, осеяно с накъсани рози.
Легенда разказва, че в деня на сватбата си индийската принцеса Мумтаз Махал и женихът й се разхождали с лодка в езеро, осеяно с накъсани рози.
Омаяна от божествения аромат тя спонтанно напръскала кърпичката си с мазния слой върху водата и така се родило розовото масло…счита се, че през 16 век войниците на Александър Велики са пренесли маслодайната роза на Балканския полуостров, за да се превърне по-късно в „течното злато” на Европа.
И това не е случайно. Розата е символ не само на любовта, но и е способна да дари здраве, красота и младост.
В розовото масло има над 365 различни вещества, които са с изразен противовъзпалителен, обезболяващ и спазмолитичен ефект върху черния дроб, белите дробове и жлъчния мехур, премахва камъни в бъбреците и е силен стимулатор за възстановяване на клетките след различни вредни въздействия.
Розовото масло е още по-ценно и поради факта, че за производството на един килограм от тази вълшебна течност са необходими от 3 до 5 тона розов цвят! Това го оскъпява изключително, но е без аналог на пазара и за това продължава да е предпочитана, незаменима съставка във фармацевтичната индустрия. Днес най-големи потребители на розово масло са САЩ, Япония, Китай, Франция, Германия, Англия, Белгия.
В Германия например, едни от най-добрите противоалергични и имуностимулиращи лекарства са създадени на базата на розовото масло.
В България, фирма Дафлорн- лидер в производството на природни и качествени лечебни продукти, използва розовото масло в съчетание с пробиотици като мощен антиоксидант, за профилактика на жлъчнокаменна и бъбречнокаменна болест, при спазматични бронхити и др.

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *