Народна медицина

Назад към природата, младостта и красотата

Знаете ли, че копривата е доказано най-доброто кръвопочистващо и кръвообразуващо растение. Да не забравяме, че кръвта е “храната”, от която зависи основно състояние на организма ни.
Копривата  е “царицата лечителка” от столетия в Европа и Азия,  притежава впечатляващо богата гама от витамини / вит С -150-200 мг%-три пъти повече от лимона , два пъти повече вит А от това на морковите, вит В1, В2, В3, В4, В5, В6…/, лидер е по съдържание на важни минерали като желязо, калций, калий, магнезий, цинк, мед, селен и др, аминокиселини /осем, от които незаменими/ и внушителен набор от биологично активни вещества.
За това копривата е заложена в редица медикаменти, за лечение на анемия, малокръвие, ревматични заболявания и др.
Нашите предци са използвали копривата против косопад, диабет, главоболие, камъни в бъбреците и жлъчката, проблеми с черния дроб, за висок тонус и здраве…
Специалисти твърдят, че „ако хората са запознати с полезните свойства на копривата, ще я използват постоянно и ще си спестят редица сериозни заболявания”.
Копривата може да се използва и като мощен диуретик, изчистващ организма от натрупани токсини.
Българските пробиотици / /Lactobacillus Bulgaricus/ пък, регулират функциите на храносмилателната система и органите в следствие на неправилно хранене или агресивно лечение. След множество задълбочени изследвания, пробиотиците са признати от световно известни учени като основен „виновник” за столетниците по нашите земи, но преди години, когато традиционно са присъствали на трапезата...Днес пробиотиците са все по актуални, защото са естествена алтернатива на замърсената околна среда, синтетичните и химически в-ва…

Четете още на: logo3

ДАФЛОРН

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *