Народна медицина

Да отслабнем с пробиотик и папая!

Папаята съдържа много високи количества папаини /разновидност на протеино-разграждащите ензими/ и целулоза, които усилват метаболизма, подпомагат изхвърлянето на токсини и действат позитивно на лигавицата на стомаха.
За това се е използвала в Китай например, като природно лекарство срещу чернодробни заболявания, хепатити, срещу отравяния, за подобряване на храносмилането, за предпазване на бъбреците от токсино-индуцирана бъбречна недостатъчност.
Известно е, че плодът е богат на витамини /вит. С- 30% повече от портокала, вит. Е- два пъти повече от ябълките, вит. А, вит. В, вит. Д/, както и на минерали /калций, калий, фосфор/, , микроелементи / желязо, цинк, магнезий/, но същевременно е с ниска калоричност.
Пробиотиците са живи микроорганизми, които намаляват холестерола и кръвната захар, оздравяват стомаха, червата и черния дроб, предпазват от ракови заболявания, алергии, урогенитални инфекции. Да не говорим, че повечето от тях имат фантастичен вкус – добавени в кисело мляко или други храни, независимо дали сте на една лека закуска.
Четете още на:

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *