Народна медицина

Полезна информация за Алое Вера

Преди шест хиляди години египтяните са наричали растението Алое Вера- „Елексир на безсмъртието", древните гърци са го използвали при лечение на почти всички заболявания, а днес е известно навсякъде по света като растението „чудо" , „ склад за полезни вещества", които в Алое Вера са над 100 и са трудни за изброяване. Растението притежава всички
Преди шест хиляди години египтяните са наричали растението Алое Вера- „Елексир на безсмъртието”, древните гърци са го използвали при лечение на почти всички заболявания, а днес е известно навсякъде по света като растението „чудо” , „ склад за полезни вещества”, които в Алое Вера са над 100 и са трудни за изброяване. Растението притежава всички
витамини , цял комплекс от микроелементи /калий, калций, магнезий, желязо и др/, полизахариди, а наличието на значими количества алантоин, като че ли обединява всичките му свойства.
Алое Вера се е използвала в миналото за повишение на цялостния тонус, за лечение на язви, рани, изгаряния, против болки и възпаления. През последните десетилетия е основна съставка в множество козметични и фармацевтични препарати.
Разбира се, най-добрият вариант е, когато се изключват вид химически примеси, както е в случая с Biomilk Aloe Vera – не съдържа консерванти и генноманипулирани микроорганизми. Продуктът действа подмладяващо, като стимулира образуването и растежа на нови клетки. Високо ефективен е при екземи, разширени вени, косопад и др.
Четете ощ на:

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *