Народна медицина

Дарове от природата при диабет и още…

Множество болестни състояния- диабет, метаболитни проблеми, хипертония и др., се дължат на нарушените функции на черния дроб,

който в съвременния начин на съществуване е изключително натоварен и затруднен да се справя с вредни въздействия, идващи от замърсената околна среда, вредни навици /тютюнопушене, алкохол/, употреба на изкуствени подобрители и химични примеси в храна, лекарства и т.н. Няма нужда да споменаваме ключовото му значение, като „чистилището” на организма ни-това всеки го знае, а и го вижда в следствие и отражение върху здравето ни.
По-важна в случая може да бъде информацията, която да ни покаже- как да подобрим работата на черния дроб, да благоприятстваме и възстановим нормалната му дейност.
Отговорите отново са свързани със средства от природата- най-великият и ненадминат лечител. И така- доказано е, че такава полезна билка е Белият трън. Той е използван още в древна Гърция, а днес се оказва едно от най-проучваните растения, поради явните му и силно лековити свойства.
Белият трън е един от най-ефективните хепатопротектори, той съдържа над 100 полезни хранителни съставки- всички незаменими аминокиселини, витамини А(бета каротин), Е, В1, В2, В6, В12, Е и К, както и минерали като магнезий, желязо, калций, фосфор, йод, селен, цинк и др. Но силимаринът в Белия трън се оказва ключов- той играе роля на стабилизатор на био-мембраните на хепатоцитите, повишава съществено детоксикиращата и антиоксидантна активност на черния дроб, включително и синтеза на глутатиона.
Може би ще ви е интересно да узнаете, че точно Белият трън е нарочен за водещ в създаването на лекарства против диабет, рак, ХИВ и други заболявания, които се считат за трудно преодолими към настоящия момент.
В съчетание с Lactobacillus Bulgaricus- български пробиотици- признати като най-добри в света и естествени врагове на вредните микроби, които буквално “изяждат” и унищожават патогени, вируси и други токсични агенти, продуктът Биомилк хепанорм форте се превръща в незаменим помощник…
Четете още на:

ДАФЛОРН

B1011

Mariana Petrova

Добави коментар

Натиснете тук, за да публикувате Вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *